Kolding Nyheder

200 familier får julehjælp fra Røde Kors Kolding

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Foto: Greg Rosenke/Unsplash (Modelfoto)

Igen i år støtter Røde Kors Kolding de 200 økonomisk mest trængte børnefamilier i Kolding, der får julehjælp fra Røde Kors Kolding. Dermed kan de udvalgte børn og voksne få en jul, som klassekammerater, naboerne og andre, de kender.

I 2021 viste en undersøgelse, at børnefamilier, der modtog julehjælp fra Røde Kors, har det svært. 53 % af forældrene havde f.eks. ikke mulighed for at hente medicin til deres børn, og 54 % af forældrene havde ikke haft mulighed for at købe tøj til børnene.

Det viser, at julehjælpen falder på et tørt sted, når Røde Kors Kolding igen i år støtter 200 af de mest trængte børnefamilier i Kolding.

-Inflation og prisstigninger har forværret situationen for de trængte familier. Så det glæder de frivillige i Røde Kors Kolding, at det igen i år er muligt at hjælpe 200 børnefamilier med gavekort på i alt 1.600 kroner til mad, gaver og tøj til hver familie. På den måde håber vi, at julelysene igen kan tændes og glæden indfinde sig, fortæller formand for Røde Kors Kolding, Aase Gilling.

Ansøgningsfristen

Julehjælpen kan søges via Kolding Kommunes hjemmeside. Ansøgningsfristen er mandag den 27. november klokken 08.

Når julehjælpen er tildelt, sender Røde Kors brev til familierne i begyndelsen af december med besked om, hvordan det foregår, når de skal hente julehjælpen.

-Vi har tradition for at gøre det til en festlig begivenhed. Igen i år vil der være julestemning, kaffe, juice og hjemmebagte småkager. Og det vil også være muligt at tale med frivillige i Røde Kors Kolding, om de muligheder der er for at være med i et familienetværk og/eller at få en mentor til at hjælpe i forbindelse med uddannelse og arbejde, fortæller aktivitetsleder Jes Haberlandt.

Røde Kors Kolding er aktiv på mange områder hele året, hvor flere end 200 frivillige er med til at gøre en forskel for folk med behov for hjælp og støtte.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel