Kolding Nyheder

33-årig vognmand snød med køre- og hviletider: Her er dommen

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Vognmanden fik sin dom ved Retten i Kolding.

Retten i Kolding idømte torsdag en 33-årig vognmand fra Sjælland 60 dages ubetinget fængsel for forfalskning af diagramark, der viser lastbilchaufførens køretider og hviletider.

Det var den 13. oktober 2021, at vognmanden blev udtaget til en kontrol på rastepladsen Hylkedal ved Kolding. Ved denne kontrol blev den 33-årige mand tiltalt for i fire tilfælde i september og oktober 2021 at have anført sin brors navn på et diagramark i stedet for sit eget. Vognmanden nægtede sig skyldig, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Retten fandt manden skyldig

Retten fandt vognmanden skyldig og lagde ved strafudmålingen blandt andet vægt på, at han tidligere var straffet for noget lignende og antallet af diagramark, men retten lagde også vægt den tid der var gået siden forseelsen. Straffen blev fastsat til 60 dages ubetinget fængsel.

Vognmanden ankede dommen til landsretten.

Kontrollen ved Hylkedal Rasteplads blev foretaget af Tungvognscenter Syd i samarbejde med Tungvognscenter Øst.

Straffelovens § 175, stk. 1

• Den, der for at skuffe i retsforhold i offentligt dokument eller bog, i privat dokument eller bog, som det ifølge lov eller særligt pligtforhold påhviler den pågældende at udfærdige eller føre, eller i læge-, tandlæge-, jordemoder- eller dyrlægeattest afgiver urigtig erklæring om noget forhold, angående hvilket erklæringen skal tjene som bevis, straffes med bøde eller fængsel indtil 3 år

Kilde: Sydøstjyllands Politi

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel