Kolding Nyheder

Åbner ny efterårssæson med to hold

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Foto: Palle Peter Skov.

Coding Pirates Kolding oplever stor interesse for kodning og teknologiforståelse blandt børn og unge.

Når efterårssæsonen i Coding Pirates starter op onsdag d. 6. september, er det med to næsten fyldte hold. Interessen for teknologi og kodning er således efterspurgt her i Kolding.

Derfor åbner Coding Pirates Kolding også som noget nyt op for et hold for de yngste i alderen 8-10 år. Et hold som lynhurtigt blev fuldt booket og nu opererer med en venteliste. Men også det ældste hold for de 11-17 årige er næsten fyldt op, og hvor over halvdelen er pirater, som har deltaget i tidligere sæsoner.

Rekruttering af frivillige intensiveret

Den store søgning til klubben har også betydet, at Coding Pirates har intensiveret rekrutteringen af frivillige, og onsdag den 30. august er der workshop og introduktion for interesserede frivillige. Her får man mulighed for at få et indblik i, hvad det vil sige at være frivillig i Coding Pirates, og hvad det er for et fællesskab, som man kan blive en del af. Alle er velkomne.

Foreningen har frivillige i alle aldre, og fra flere af byens uddannelsesinstitutioner, heriblandt IBC.

-Vi er en forening, der bevæger os i et krydsfelt mellem teknologiforståelse, demokratisk dannelse, entreprenørskab og kreativ tænkning. Det er topaktuelt og det mærker vi også som forening, fortæller formand Lene Wul i en pressemeddelelse.

Den store fremgang som Coding Pirates Kolding oplever for tiden er bl.a. hjulpet godt på vej af den generøse bevilling fra Fonden House of Innovation, som sidste år donerede et større beløb til bl.a. opgradering af foreningens udstyr og udvikling af en række event.

Det har bl.a. gjort det muligt at investere i en række LEGO Education Spike sæt, som det yngste hold kommer til at skulle arbejde og udvikle med her til efteråret.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel