Kolding Nyheder

Ældre i Christiansfeld har også krav på værdig behandling

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Molle Lykke Nielsen (DF). Foto: Bo Nielsen.

Læserbrev fra Molle Lykke Nielsen (DF), medlem af Kolding Ældreråd & byrådsmedlem, Mosegyde 11, 6094 Hejls.

Efter et møde med Bruger- og pårørenderådet på plejehjemmet Kongebrocentret, må jeg desværre konstatere at besparelserne, der er besluttet af flertallet i seniorudvalget i Kolding Kommune, skaber ulige betingelser for beboerne i Christiansfeld.

Aktivitetsdagene er nedlagt på stedet, og beboerne skal nu deltage i Olivenhaven plejecenters aktivitetsdage. Olivenhaven er beliggende i den nordlige del af Kolding by, og der er en lang transporttid, der bevirker at brugerne fra Kongebrocentret ikke er fremme før en 1/2 time efter aktiviteterne er begyndt.

Et par brugere fra Christiansfeld by, der tidligere kunne gå til aktiviteterne i Kongebrocentret, er nu pålagt en udgift til transport. Derudover er der 3 borgere der fravælger at deltage, pga. den lange transporttid.

På Kongebrocentret var der fire aktivitetsdage og på Olivenhaven begyndte man med at tilbyde tre dage, til brugerne fra Christiansfeld. Efter forhandling fik nuværende brugere godkendt at deltage fire dage.

Men det mest groteske er dog, at nye brugere fra Kongebrocentret kun får lov at deltage to gange om ugen i aktiviteterne, ja det lyder helt ud i hegnet, når borgere i Kolding kommune ikke ligestilles, i politikernes spareiver. Det giver simpelthen ingen mening.

Som ældrerådsmedlem må jeg opfordre politikerne til at afskaffe “omstillingsbesparelserne“ og behandle de ældre på en mere værdig måde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel