Kolding Nyheder

Akseltorv for alle?

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Filip Bekic Bladt (S). Foto: Bo Nielsen.

Læserbrev af Filip Bekic Bladt (S), næstformand i natur, miljø og klimaudvalget, Anne-Mariesvej 15, 6000 Kolding.

Julestemningen har for alvor indfundet sig på rådhuset, selvom årets sidste byrådsmøde var ved at spolere den gode julestemning. SummerBeats på Akseltorv deler byrådet i to og jeg forstår fuldt ud dilemmaerne på begge sider. Jeg forstår også Stay Cafés frustrationer, når man tre år i træk har afholdt et succesfuldt arrangement og nu pludselig ikke må.

For mig handler det ganske enkelt om principper. Principper om hvad vores allesammens rådhusplads må bruges til.

Må man holde lukkede, indhegnede private fester på Rådhuspladsen gratis, mens den lokale pølsevogn som dagligt står på Akseltorv skal betale for sin plads? Kan man give en restauratør eneret for private lukkede arrangementer på Akseltorv uden at give andre lov til lignende arrangementer? Min holdning er NEJ.

Vi har en skøn rådhusplads som skal være fri og åben for alle til enhver tid. Vi kan så godt lide at sammenligne os med andre byer, men lukkede, private indhegnede arrangementer foregår mig bekendt ikke i andre byer på deres rådhusplads.

Borchs gård som ligger lige ved siden af rådhuset blev renoveret for lidt over 15 millioner kroner til netop lignende arrangementer, og derfor er det oplagt til arrangementer som disse.

Flertallet i byrådet er ikke mod liv i bymidten, tværtimod er det noget vi kæmper for. Men liv i bymidten betyder også, at vi tilgodeser helheden og skaber de samme rammer for alle og ikke kun én restauratør.

Jeg håber trods denne til tider hårde debat, at vi finder en løsning og julefreden kan sænke sig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel