Kolding Nyheder

Anerkendt spillested skifter navn

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Spillestedet Jazz I Trekanten har skiftet navn til TRIO. Foto: The Cosmic Supply Co.

Det anerkendte spillested, Jazz i Trekanten, der er kendt for sin livlige jazzscene, omstrukturerer med et nyt navn og en ny tilgang til musikoplevelser. Fra nu af vil spillestedet være kendt som TRIO.

Det nye navn markerer en milepæl i organisationens udvikling og kommer som en del af en strategisk omstilling efter udnævnelsen af en ny leder i august. Den nye strategi, der længe har været under udvikling, er nu blevet konkretiseret i spillestedets sekretariat.

-Det var meget klart for mig, at Jazz i Trekanten har været båret af et stærkt værdimæssigt grundlag, men det var aldrig blevet formuleret ordentligt før. Det fik vi konkretiseret i fællesskab i sekretariatet og bestyrelsen, fortæller leder Jens Munch i en pressemeddelelse.

Værdigrundlag og vision konsolideret

Gennem processen blev organisationens værdigrundlag og vision konsolideret, og samtidig blev behovet for et nyt og tidssvarende navn tydeligt, der kunne understøtte den fremtidige udvikling. Jens Munch beroliger dog og siger, at der ikke er tale om en radikal ændring af tilgangen til koncertarrangementer:

-Jeg har den dybeste respekt for det, der er blevet opbygget, siden Jazz i Trekanten begyndte at arrangere koncerter i 2015. Vi ønsker at udfordre traditionelle forestillinger om jazzmusik og præsentere en endnu bredere vifte af musikalske oplevelser, men TRIO vil forblive forankret i vores værdier og det varme fællesskab, som vores publikum kender og elsker.

Mere fokus på publikumssegmenter uden for det primære jazzpublikum

TRIO vil i fremtiden have mere fokus på publikumssegmenter uden for det primære jazzpublikum. Dette vil blive opnået gennem projekter rettet mod børn og unge, ældre på plejehjem, oplandet og de mindre kommuner. Deres ungdomsinitiativ, JazzHaus, der har gjort Kolding berømt inden for jazzkredse og har udvidet til flere byer i 2023, vil også fortsætte med at vokse og udvikle sig.

Med navneskiftet ønsker TRIO ikke kun en kosmetisk ændring; det er også et ønske om at omfavne og udfordre mangfoldigheden inden for jazzmusikken og at skabe en indbydende digital platform, hvor folk kan dykke ned i jazzens mange beslægtede genrer. TRIO ønsker at udvide musikoplevelsen for publikum og gøre den større end bare at have musikere på scenen.

Jens Munch uddyber:

-Vi vil gerne have historien bag musikken med og høre den større fortælling, der binder os sammen. Der skal afprøves forskellige formater – artikler, videoer, podcasts. Det er nyt for os, så vi skal være nysgerrige og eksperimentere for at finde ud af, hvad der fungerer bedst for os.

Derfor præsenterer TRIO sammen med navneskiftet også en helt ny hjemmeside og formidlingsplatform, der kan realisere denne vision og give organisationen en ny og spændende retning i mange år fremover.

TRIOs nye hjemmeside og formidlingsplatform kan besøges på triolive.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel