Kolding Nyheder

Bastian Buus sluttede på mesterskabspodiet

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Foto: Porsche Motorsport.

Udfordrende afslutning på Porsche Carrera Cup Deutschland for Bastian Buus, som dog formåede at slutte 2023-udgaven af det tyske mærkemesterskab på podiet.

Det blev alt andet en dén Carrera Cup-afslutning, som Bastian Buus fra Nr. Bjert ved Kolding havde håbet på, da han den forgangne weekend stillede op i sæsonfinalen på Hockenheim. Den danske Porsche Junior fandt aldrig sin vanlige fart på den tyske Formel 1-bane, og en teknisk defekt betød, at Buus måtte udgå fra weekendens sidste løb.

-Det blev en weekend til glemmebogen, desværre. Jeg sluttede på en syvendeplads i første ræs, og i andet ræs opstod der lækage på en køleslange, hvilket sendte mig i gruset og tilbage i pitten. Generelt havde vi ikke noget fart at skyde med denne weekend. Det er surt at slutte tre års Porsche Carrera Cup-indsats på denne måde, men det vidner bare om, hvor udfordrende en serie, det er. Vi kan heldigvis tænke tilbage på en række stærke weekender med podieresultater og sejre, og en tredjeplads i mesterskabet er bestemt også en værdig præstation i verdens hårdeste nationale Carrera Cup-mesterskab, lyder det fra Bastian Buus i en pressemeddelelse.

Foto: Porsche Motorsport.

Danskeren sikrede sig tidligere på året det største, en Porsche Cup-kører kan opnå, nemlig et mesterskab i den internationale Porsche Mobil 1 Supercup. Den 20-årige racerkører, som i 2023 er på officiel juniorkontrakt med Porsche Motorsport, har således bevist sin styrke, og mens det er sikkert, at 2024 ikke byder på endnu en Carrera Cup-sæson, er den kommende sæson endnu ikke fastlagt.

-Jeg vil gerne takke Team Allied-Racing for tre fantastiske sæsoner i Porsche Carrera Cup. Jeg kom direkte fra en gokart, da det hele begyndte i en 718 Cayman i GT4 European Series i 2020, og jeg har alt at takke teamet for. Nu glæder jeg mig til at finde ud af, hvad fremtiden byder, lyder det fra Bastian Buus.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel