Kolding Nyheder

Behov for en styrket psykiatri

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Vibeke Henriksen (V). Privatfoto.

Læserbrev af Vibeke Henriksen (V), Dalbyvej 16, 6000 Kolding.

SIND -for psykisk sundhed, er en forening som arbejder for at skabe forståelse og tolerance for mennesker med sindslidelse og deres pårørende.

Som formand er jeg meget optaget af den alarmende udvikling der er i danskernes psykiske sundhed, herunder at få sat spot på børn og unges mistrivsel, ensomhed og psykisk sundhed og sygdom. Da jeg har en stor bekymring for den psykiske sundhed vi ser i danskernes tilværelse. Fx føler 700.000 sig ensomme, vi ser flere og flere som får diagnoserne stres, og angst og depression og bliver ramt på den mentale mistrivsel.

Det er vigtigt at have for øje at vores sundhed ikke kun handler om kost, rygning, motion og at spise økologisk. Men i ligeså høj grad at have et større fokus på den mentale sundhed, da den er nøglen til at kunne leve et stærkere liv i balance, så der er energi og overskud til at leve sundt og have et liv med motion.

Desværre ser vi i dag en overvægt af for mange som lider af hårde opvækst forhold og vilkår, og som udvikler sig til en større mistrivsel ved den enkelte og derfor synes jeg at det er afgørende at udvikle et mere finmasket system, hvor vi højere grad tager udgangspunkt i den enkelte patient, så vi bliver bedre til at sætte ind med forebyggelse, og hvor vi får en psykiatri som bliver bedre til at skelne mellem patienter med svære psykiske lidelser, og patienter med lettere psykiatriske diagnoser end vi ser i dag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel