Kolding Nyheder

Bekymring og frustrationer over truende CO2-afgift

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Generalforsamling i Agerskov i Sønderjylland. Pressefoto.

Der var knap 300 deltagere ved Spiras’ første generalforsamling, der blev afholdt i Agerskov-Hallen.

Formand Henrik Jessen adresserede de bekymringer og frustrationer, som medlemmerne havde om den truende CO2-afgift. Han understregede, at Spiras, sammen med Landbrug & Fødevarer og andre organisationer, arbejder på at påvirke den endelige anbefaling.

Han advarede dog om, at der politisk er stor opbakning til at indføre afgiften, så det bliver svært at undgå den helt. Formanden opfordrede også landmændene til at engagere sig i mulighederne for investering i grøn energi og oprettelse af minivådområder.

Flot årsregnskab

Der blev også præsenteret årsregnskabet for Spiras, hvor det blev fremhævet, at trods fusionsomkostninger er der opnået et overskud på næsten 4,8 millioner kroner.

Forskningsdirektør Anders Peter Frederiksen informerede om arbejdet med nye prismodeller og de store opgaver inden for cybersikkerhed. Årsregnskabet viste også øget omsætning og reduceret gæld, samt en sund egenkapital og likviditetsberedskab.

Administrerende direktør Lene Gade Hovmøller glædede sig over, at størstedelen af medarbejderne blev i virksomheden efter fusionen, og at dette var et tegn på stabilitet og tryghed.

Spiras har blandt andet en afdeling i Kolding.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel