Kolding Nyheder

Besøger frugtlunden i Sjølund

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Privatfoto.

Der holdes et oplæg om biodiversitet og pleje af frugttræer.

Søndag klokken 11-16 besøger Claude, der er Bonderøvens nabo, Sjølund Frugtlund. Her vil han holde et oplæg over emnet “Biodiversitet og pleje af frugttræer”.

Claude har selv en planteskole på Djursland.

Alle er velkomne.

Baggrund

Under Covid-19 havde Friluftsrådet en pulje frivillige foreninger kunne søge. Betingelsen var at der blev samarbejdet med skolen, hvor målet var etablering af udendørs undervisningslokaler til brug i Natur og Teknik.

En anden betingelse var, at området skulle være til gavn for en bred målgruppe og at etableringen skulle ske med frivillige kræfter.

Dengang hvor al fysisk kontakt var så svær på grund af stramme Covid-19 restriktioner, ”ramte” ideen om et udendørs fællesareal, noget som vi alle sammen længtes sådan efter, nemlig at være sammen igen.

I KSU Sjølund Lokalråd passede puljen perfekt ind i den Helhedsplan, som de har for området. Lynhurtigt ”greb” forældre fra skolens yngste klasser ideen, hvor de så muligheden for, at kunne arbejde med biodiversitet og vilde haver. De kontaktede Kolding Kommune, som stillede et areal bag Vejstrup Kirke til rådighed. Puljen blev søgt og penge til etablering blev bevilliget.

En forårsdag i 2022 mødtes børn og forældre for, at etablere levesteder for insekter og smådyr, i form af kvashegn, bunker med sten, sand, jord og en kæmpestor trærod. Der blev desuden bygget bålsted og opstillet tre store bord og bænksæt.

I efteråret 2022 blev der plantet frugttræer, men det sidst træ var i restordre. Det blev plantet sammen med børn og voksne fra skolens SFO, som har tilbudt at holde øje med og passe på træerne.

SFOén sendte efterfølgende en hilsen:

-Dejlig eftermiddag, vi kommer til, at bruge Krible Krable haven rigtig meget både til leg som læring. Vi har f.eks. lige haft 0 kl. med, hvor vi kiggede efter biller, her fandt vi snegle, bænkebidder og edderkopper m.m, der gik sport i at finde flest. Der var nogle børn som der tegnede billerne, medens vi havde dem i et forstørrelsesglas, så vi bedre kunne se dem. Vi fik også en snak om, hvad de spiser, og så blev der selvfølgelig bygget huler og klatret.

Som et godt eksempel på frivillighed, har en nabo til Krible Krable haven – på eget initiativ – opstillet et affaldsstativ i haven, som han holder øje med og sørger for at tømme.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel