Kolding Nyheder

Boligerne er blevet større i Kolding Kommune

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Pressefoto.

Danskerne bygger markant større boliger i dag end tidligere, viser den nyeste opgørelse fra Danmarks Statistik. Det gælder også for Kolding Kommune, hvor antallet af boliger på mere end 175 kvadratmeter er steget med 19,5 procent de seneste 10 år.

Tendensen skyldes blandt andet, at danskerne stiller flere krav til boligen end tidligere, lyder det fra lokal tømrermester i Christiansfeld samt byggefirmaet Milton Huse.

De seneste år har der været en stigende tendens til, at danskerne ønsker sig mere plads og rummelighed, når det kommer til boligens størrelse. Det ses blandt andet i den nyeste opgørelse fra Danmarks Statistik, som netop viser, at de danske villakvarterer boomer med store huse på over 175 kvadratmeter.

Helt konkret fremgår det, at andelen af boliger over 175 kvadratmeter på landsplan er steget med næsten 16 procent, når man sammenligner med tallene for 10 år siden.

Samme tendens gør sig gældende i Kolding Kommune, hvor der siden 2014 er blevet bygget 976 flere boliger på mere end 175 kvadratmeter, hvilket er en stigning på 19,5 procent.

Flere krav og behov

Ifølge Carsten Jæger Nørbjerg fra Milton Huse skyldes ønsket om flere kvadratmeter blandt andet, at danskerne har flere krav og behov til boligen sammenlignet med tidligere:

-Vi kan tydeligt mærke, at der er sket en udvikling i forhold til planløsningen, når vi bygger huse. Det kommer blandt andet til udtryk i forhold til sammenbragte familier, som ofte har et større behov for plads og flere værelser, hvis boligen skal være optimal og fungere for alle. Dertil kommer, at flere efterspørger ekstra rum som multirum og viktualierum, som ligeledes sætter nogle krav til boligens størrelse, forklarer Carsten Jæger Nørbjerg, salgs- og marketingdirektør hos Milton Huse, i en pressemeddelelse.

Hos den lokale tømrermester Anders Christensen i Christiansfeld mærker man også tydeligt, at boligejere vil have flere kvadratmeter end tidligere, når der enten skal bygges nyt eller renoveres:

-Danskernes syn på hjemmet har ændret sig, og vi oplever, at vores kunder i stigende grad ønsker flere kvadratmeter – samtidig med at de blevet mere opmærksomme på at få det optimale ud af den plads, de har. Det ses blandt andet i forhold til, at mange boligejere prioriterer kvadratmeterne anderledes end tidligere, da man i dag har andre behov og i større grad tænker funktionalitet og pladsoptimerende løsninger ind i boligen, siger Anders Christensen fra AC Byg ApS og fortsætter:

-Det stigende fokus på at udnytte boligens kvadratmeter bedst muligt, oplever vi blandt andet i forhold til valget af materiale. Eksempelvis er skydedøre blevet en populær løsning, da det er en effektiv og nem måde at optimere pladsen i boligen – samtidig med at det er en æstetisk løsning, der taler godt ind i nutidens boligtendenser.

Rentestigninger kan påvirke boligstørrelsen

Selvom boligejerne i stigende grad ønsker mere plads i hjemmet, oplever man hos Milton Huse samtidig en stigende økonomisk bevidsthed, som kan have betydning for boligstørrelsen fremadrettet.

-Samtidig med at vi de senere år har oplevet en stigende interesse for større beboelser, ser vi en mere overordnet tendens til, at danskerne bygger smart og netop har fokus på, hvordan man bedst udnytter pladsen. Det er også noget af det, vi har fokus på i rådgivningen og dialogen med nybyggerne. Særligt i en tid med høj inflation og rentestigninger har mange en øget bevidsthed om, hvordan man bruger sine penge, og derfor er det ikke nødvendigvis antallet af kvadratmeter, som er afgørende for boligejerne fremadrettet, slutter Carsten Jæger Nørbjerg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel