Kolding Nyheder

Boligfællesskab for voksne 50+

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
63 nye lejeboliger i grønne omgivelser med god plads til at dyrke det gode naboskab. PR-foto.

Et bofællesskab for voksne på 50+ er på vej i Dalby. Her kommer der 63 to- og treværelses lejeboliger.

Beboerne i Kolding og omegn kan inden for de næste år glæde sig til et nyt, aktivt boligfællesskab for voksne (50+). Bofællesskabet får navnet Marenhaven.

For nylig godkendte Kolding Kommune lokalplanen for opførelsen af et nyt boligbyggeri i den nordøstligste del af Dalby. Det er på en grund på 3,9 hektar mellem Skamlingvejen og Idyl, som ejendomsudvikleren Tetriis har købt.

Landsdækkende grønne fællesskaber

Marenhaven er en del af det landsdækkende fællesskabskoncept Agorahaverne og det første boligfællesskab, som er planlagt i Jylland.

Boligfællesskabet for voksne 50+ kommer til at bestå af 63 to- og treværelses lejeboliger, som opføres omkring en hyggelig, grøn, indendørs atriumhave med masser af plads til fællesskab og sociale aktiviteter.

De kommende beboere kan bl.a. glæde sig til et stort beboerlokale med fælleskøkken, gæsteværelse, orangeri, indendørs petanquebane og køkkenhave – for blot at nævne nogle af de fælles faciliteter, som de sociale aktiviteter kan foregå omkring.

Marenhaven bliver dog ikke et traditionelt bofællesskab, hvor alt skal deles. Alle har sin egen private bolig med eget køkken, bad, altan/terrasse; så fællesskabet kan vælges til og fra efter behov.

Træbyggeri med lavt CO2-aftryk

Agorahaverne er et arkitekttegnet konceptbyggeri opført i træ. Bag konceptet står udviklingsvirksomheden Tetriis, som i alle koncernens projekter har et stort fokus på minimering af CO2-aftrykket i byggeriet; bl.a. gennem brugen af træ som det primære byggemateriale.

Ud over de direkte miljømæssige fordele giver træet, sammen med de grønne planter i atriumhaven, også en fantastisk duft og et rart indeklima for beboerne.

Marenhaven opføres i træ med fokus på lavt klimaaftryk.. PR-foto.

Godkendt lokalplan

Marenhaven er det niende i rækken af boligprojekter under konceptet Agorahaverne og bliver det første i Jylland.

Rasmus Friis, stifter af Tetriis-koncernen, glæder sig til at kunne gå i gang med byggeriet i Kolding:

-Vi er glade for, at lokalplanen for Marenhaven nu er på plads, og vi glæder os til at kunne opføre vores første boligfællesskab på den side af Lillebælt. Vi har gode erfaringer fra vores eksisterende boligfællesskaber på både Sjælland og Fyn, hvor vores mange beboere oplever stor livskvalitet og glæde i deres nye, fælles hverdag, fortæller han i en pressemeddelelse.

Projektering af det nye boligfællesskab for voksne 50+ går nu i gang – med forventet opstart i 2024. Projektering af byggeri er processen med, at planlægge og designe en bygning, før selve byggeriet påbegyndes.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel