Kolding Nyheder

Bovia skal have ny direktør

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Per Nielsen stopper som direktør for Bovia. 1. maj næste år går han på pension. Pressefoto.

Per Nielsen har valgt at fratræde sin stilling som direktør for boligselskabet Bovia for at gå på pension den 1. maj 2024.

Bovia, som administrerer 8.000 boliger i Kolding, Billund, Vejen og Esbjerg kommuner, siger nu farvel til direktør Per Nielsen efter mange års fantastisk samarbejde.

-Vi er kede af at skulle sige farvel til en mangeårig sparringspartner og leder for en stor organisation, men vi har stor forståelse for, at Per Nielsen som 64-årig ønsker tid til andre ting i livet. I Bovia’s bestyrelse har vi, gennem alle årene, haft et stærkt og tillidsfuldt samarbejde med Per Nielsen. Han har udvidet organisationen fra at være en lokal boligforening ”AAB Kolding” til at være et administrationsselskab med boliger i fire kommuner, fortæller bestyrelsesformand Karl-Jørn Petersen i en pressemeddelelse og fortsætter:

-Den udvikling har Per stået i spidsen for og det er hans store indsats og sikre hånd på rattet, der har ført organisationen igennem processen. Men ingen kan flytte en organisation alene. Det er sket i et tæt samarbejde med bestyrelser og dygtige medarbejdere, siger Karl-Jørn Petersen, som også peger på Per Nielsens evner til, at samarbejde bredt både internt og eksternt, som en vigtig forudsætning for at det er lykkedes.

Ny direktør skal findes

Bovia’s bestyrelse igangsætter nu arbejdet med at finde en ny direktør, som kan videreføre og løfte opgaven. Bovia ser ind i en fremtid, hvor der fortsat er en række renoveringer, nybyggerier og beboerdemokratiske opgaver, som skal løftes.

Og de 120 medarbejdere ser ind i en fremtid, som konstant kalder på udvikling af organisationen for at leve op til de mange politiske krav og lovændringer, som også er et grundvilkår i den almene boligsektor.

Startede som forretningsfører

Per Nielsen startede som forretningsfører for AAB Kolding i 1996. Det var en tung arv at løfte efter Bent Jensen, som havde været forretningsfører i 23 år.

-Jeg er kun den tredje forretningsfører/direktør på 85 år og var så heldig at køre parløb med teknisk chef Ejvind Jakobsen i en årrække. I 2009 stiftede vi Bovia og med administration af 8.000 boliger i dag, løfter vi et meget større samfundsansvar. Bl.a. har regeringens udspil om bekæmpelse af parallelsamfund været en vigtig dagsorden at løfte i Bovia de seneste år, forklarer Per Nielsen og fortsætter:

-Beboerdemokratiet og frivillige kræfter i den almene sektor været en kæmpe inspiration og kilde til et hav af gode oplevelser for mig. Jeg har haft en fantastisk chefgruppe og medarbejdere, samarbejdspartnere og engagerede afdelingsbestyrelser. Og jeg har haft et tæt og tillidsfuldt samarbejde med hovedbestyrelserne i vores boligorganisationer og i Bovia. Tak til jer alle for at bakke mig op også i tider med store og svære beslutninger. Det har været en stor drivkraft for mig at samarbejde med andre boligorganisationer, netværk og med byrådene og embedsfolkene. Her er jeg blevet mødt med tillid og dialog og vi har haft det sjovt. Det har jeg sat stor pris på.
Nu trækker jeg mig tilbage for at få mere tid til min familie. Min kone, tre børn, svigerbørn, børnebørn og min mor skal nok godt regne med at se mere til mig næste år. Og mon ikke der bliver tid til flere rejser og til at lægge kræfter i frivilligt socialt arbejde, siger Per Nielsen.

-Vi ønsker Per held og lykke med alt det nye og spændende, som venter og glæder os over, at der nu er andre, som får gavn af hans engagement og energi, slutter bestyrelsesformanden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget ,
Del denne artikel