Kolding Nyheder

Brugerne af vores væresteder er ikke blot tal i et budgetark

Redaktion
Skrevet af Redaktion
Karina Adsbøl (DD). Foto: Marie Hald.

Læserbrev af Karina Adsbøl, MF, familieordfører for Danmarksdemokraterne, 6580 Vamdrup.

Det er med stor bekymring, at man kan læse om de seneste besparelsesforslag, der truer vores væresteder og fællesskaber her i Kolding. De foreslåede nedskæringer på mellem 500.000 og 1,5 millioner kroner kan have alvorlige konsekvenser for de sårbare mennesker, som benytter disse steder som en tryg base i deres hverdag.

Vi må ikke overse de mange, som lider af ensomhed og manglende samvær. Vores væresteder er ikke blot steder, hvor man mødes – de er også hjemlige oaser og brugernes støttende fællesskaber. Her får man ikke kun mad og tag over hovedet, men også venskaber, støtte og menneskelighed.

Jeg vil gerne minde om, at vores egne biologiske familier ikke altid er nogen, vi kan vælge. Men mange på værestederne i Kolding ser hinanden som en selvvalgt “familie”. En familie, der deler op- og nedture, højtider og dagligdagens udfordringer sammen. Dette fællesskab er ikke blot vigtigt – det er afgørende for trivsel og overlevelse.

Besparelserne truer ikke bare budgetter, men menneskelige behov. En sårbar gruppe, der kæmper med livets udfordringer. En nedskæring vil kun forværre deres situation, øge ensomheden og føre til social nedtur for mange.

Jeg opfordrer politikere, embedsfolk og ledere til at lytte til brugerne af værestederne. De er ikke blot tal i et budgetark, men mennesker med unikke behov og oplevelser, som ikke ønsker at miste deres fællesskaber og støtteressourcer.

Find nu de gode løsninger sammen, hvor man prioriterer menneskers velvære over økonomiske besparelser. Lad os tænke på de millioner af hjerter, der banker i vores fællesskaber, og hvordan vi kan støtte dem bedst muligt.

Hvor er dialogen og samarbejdet på tværs af væresteder og personale for at finde løsninger, der tilfredsstiller flertallet? Lad os give os selv og hinanden tid til at vænne os til tanken om forandring og finde veje til at bevare det, der er så dyrebart for os.

Lad os huske på, at alle har brug for et fællesskab. Lad os prioritere menneskers trivsel og støtte, så vi undgår at miste det, der giver mange håb og livsglæde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel