Kolding Nyheder

Cykelfest, når cykelryttere rammer Kolding Kommune

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Johnny Poulsen, formand i Kolding Bicycle Klub, sammen med klubbens unge ryttere. Pressefoto.

Der bliver aktiviteter nok at give sig i kast med, når verdens bedste kvindelige cykelryttere rammer Kolding Kommune i slutningen af august. Og det gælder både før, under og efter arrangementet.

Når verdens bedste kvindelige cykelryttere drøner igennem Kolding Kommune søndag 27. august, bliver det med endnu en cykelfest til alle dem, som hyggede sig sidste år, da Tour de France-rytterne kom igennem kommunen.

Tour of Scandinavia er et World Tour løb, hvilket er ensbetydende med, at alle 15 World Tour hold med verdens bedste ryttere deltager. Desuden deltager en række Continental hold.

BørneTour, E-cykling og snak

Det skal selvfølgelig fejres, og det kommer blandt andet til at ske ved Kolding Bibliotek og på Banegårdspladsen.

På Banegårdspladsen bliver der nemlig også afholdt Škoda BørneTour, som viceborgmester Birgitte Munk Grunnet sætter i gang klokken 10. Det er et begyndercykelløb for børn og unge i alderen 3-15 år.

BørneTouren handler ikke kun om at cykle hurtigt eller komme først – alle kan være med uanset fart, cykeltype og ambitionsniveau. Desuden modtager alle deltagere startnummer, guldmedalje og diplom.

Kolding Bicycle Klub vil også være til stede på Banegårdspladsen. De kommer med et telt, hvor det er muligt at møde en række af klubbens kvindelige cykelryttere til en snak om cykling i en klub, hvor der er plads til alle aldre og niveauer.

Klubben vil også være på biblioteket med et tilbud om at afprøve E-cykling, som er en af de aktiviteter, de bruger til at fastholde rytterne om vinteren, når vejret ikke lige er til udendørs cykling.

Prøv cykling før og efter

Som opfølgning på det spændende cykelløb og den hyggelige dag med sjove aktiviteter, vil Kolding Bicycle Klub være klar med en introdag for kvindelige cykelryttere søndagen efter, den 3. september.

Og ikke nok med det, de har også arrangeret intro til unge cykelryttere i alderen 3-15 år tirsdag og torsdag både ugen før og ugen efter Tour of Scandinavia.

-Det havde vi stor succes med sidste år i forbindelse med Tour de France-starten, hvor vi fik 20 nye unge cykelryttere. Og mange af dem hænger stadig ved. Vi tilbyder dem, at de kan leje en cykel det første stykke tid, så forældrene ikke skal ud at købe dyrt udstyr, hvis junior nu ikke bliver ved. Og så har vi stor fokus på sikkerhed, så vi deler vores børnehold op, så der er trænere og forældre, som bakker op om hvert hold og kører med, når de træner på landevejen. Vi oplever heldigvis en enorm opbakning fra forældrene, og de betyder virkelig meget, fortæller formand i Kolding Bicycle Klub, Johnny Poulsen, i en pressemeddelelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel