Kolding Nyheder

Der er kamp om genbrugskunderne i Kolding

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Børnetøj i jordfarver i størrelse 50-68 hænger snorlige og overskueligt for køberen. Foto: PR.

Genbrug er vokset ud af loppemarkeder og avisannoncer og ind i nye professionelle forretninger og platforme. Lokal genbrugs-ildsjæl guider til, hvordan du får succes med secondhand-salget.

Tøjet hænger snorlige, farveopdelt og sorteret både efter størrelse og sæson, som var det i en ’rigtig’ butik. Det er næsten ikke til at se, at det er brugt, når man kigger rundt i Børneloppen i Kolding, hvor salgsstandene har været booket godt op i månedsvis.

-Man skal stille sine ting op, som var det en rigtig professionel forretning, hvis man skal sælge godt brugt i dag. Selvfølgelig skal sagerne være i orden, men de skal også præsenteres pænt og overskueligt – uanset om det er på billeder eller i virkeligheden. Derudover er det et stort plus at tematisere, så man retter sig mod en bestemt type kunde, forklarer Nora Dammann i en pressemeddelelse.

Hun har gjort secondhand til sin levevej i sin forretning Børneloppen i Kolding.

-Det kan for eksempel være, at man laver en stand kun med sommertøj til børn i fireårsalderen, hvor det hele er holdt i lækre lyse farver eller i pangfarver – bare det hænger sammen. Så er der også større chancer for, at den enkelte kunde køber flere ting på samme tid. Genbrug er på den måde meget mere lige som alt muligt andet i dag, og man skal gå lidt længere for at præsentere tingene godt og tale til kunderne, siger Nora Dammann.

Drop følelserne og find fornuften frem

Hos Børneloppen har tusindvis af familier været gennem møllen som standlejere og solgt deres brugte børnesager, siden første forretning åbnede i 2016. Siden da er genbrugsgamet kun blevet mere professionelt, og Børneloppen har følgende gode råd til brugtsalg – uanset om det er i butikker, loppemarkeder eller på nettet.

• Gør det overskueligt, lækkert og pænt som en rigtig forretning.

• Tematisér enten i stil, efter alder, i farvenuancer eller lignende. Så vil den samme køber kunne falde for flere af dine ting i stedet for kun én.

• Glem affektionsværdien, eller behold genstanden, hvis du virkelig har følelser for den. Husk at dine følelser eksempelvis for barnevognen er personlige og ikke bør påvirke prisen. Tænk med fornuften og ikke med følelserne.

• Sæt prisen efter, hvad du selv ville give for en tilsvarende brugt vare – ikke efter, hvad du selv har givet fra ny.

• Hold en vis standard, og smid det plettede og hullede i rette container, så det kan genbruges for materialet.

• Vask tøjet, og tør tingene af inden salg – men altid uden parfume. Mange sætter pris på allergivenlighed, og duften af andres parfume eller skyllemiddel er ikke altid så behagelig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget ,
Del denne artikel