Kolding Nyheder

DMI: Voldsomt vejr på vej

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Her ses en oversvømmet Plovfuren. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Det kan blive ret vådt, hvis varslet fra DMI holder vand.

Vi er kun lige startet på et nyt år og så er der jo den fordel, at vi starter forfra med målinger af nedbør.

2024 starter vådt. DMI har nemlig udsendt et varsel, der gælder for blandt andet Kolding og omegn. Varslet lyder på kraftig regn. Der kan falde mellem 30 og 50 millimeter regn. Varslet gælder fra midnat, natten til onsdag og frem til torsdag middag klokken 12.

Grafik: DMI.

Regnen kan skabe problemer i Kolding

I Kolding kan regnen skabe problemer. Markerne er godt mættede af vand, så der er risiko for, at Kolding by omkring åen kan blive ramt, oplyser Kolding Kommune.

Lige op til nytår var der også varsling om massive regnmængder. Der er derfor i forvejen sandsække omkring Kolding Å. Kolding Kommune har også kørt sand og sække til Stadionvej, så beboere kan fylde deres egne sække og lægge omkring deres bolig. På kortet nedenunder kan du se, hvor containeren med sandet står.

Grafik: Kolding Kommune.

Kolding Kommune lukker Plovfuren med betonklodser, for at undgå at bilister ignorerer skiltene og tager chancen gennem vandmasserne.

Du kan også hjælpe: Hvis risten på din vej er stoppet til med blade, må du gerne tage en rive eller kost og fjerne bladene, så vandet kan komme væk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel