Kolding Nyheder

Domme i to sager: Ulovlig markedsføring af medicinsk udstyr & hundeoverfald

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Retten i Kolding. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Torsdag blev der afsagt dom i to forskellige sager, der blev ført ved retten i Kolding. Den ene handlede om ulovlig markedsføring af medicinsk udstyr, mens den anden handlede om ikke at have styr på sine hunde.

Der blev idømt bøder i to forskellige sagen ved retten i Kolding. Det skete torsdag, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Ulovlig markedsføring af medicinsk udstyr

En 70-årig mand fra Vejle blev af retten i Kolding idømt en større bøde for gennem flere år at have markedsført medicinsk udstyr, der ikke var CE-mærket og i strid med reglerne. Da markedsføringen fortsat sker, blev han også idømt tvangsbøder på 2.000 kr. pr. måned fra den 1. februar 2024, hvis forholdene ikke er bragt i orden inden da.

Den 70-årige nægtede sig skyldig og udbad sig betænkningstid.

Hundeoverfald

En 64-årig mand fra Fredericia idømt en bøde for ikke at have styr på sine hunde.

I maj 2022 bed hundene en tredje hund i en hundeskov ved Børkop. Hundene løb uden snor, selvom Sydøstjyllands Politi i 2021 havde givet pålæg om, at den ene hund kun måtte færdes i en kort snor.

I juli 2022 løb den ene hund fra ejeren og ind på en privat ejendom i Børkop, hvor den bed og dræbte flere høns. Hunden er senere blevet aflivet.

Ud over bøden skulle den 64-årige også betale erstatning til ejeren af den hund, der blev overfaldet, svarende til dyrlægeregningen. Den 64-årige nægtede sig delvist skyldig og udbad sig betænkningstid.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel