Kolding Nyheder

Efterårsferie i Geografisk Have

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Foto: Geografisk Have.

Hyggelige aktiviteter for hele familien i Geografisk Have.

Efterårsferien er spækket med hyggelige aktiviteter for børn og voksne. Vil du gerne have glæde af et rigt fugleliv i haven vinteren over, som kom til pilefletterværksted mandag den 16. oktober.

Her kan du prøve kræfter med et spændende håndværk med kyndig instruktion fra Jane Enemark fra Birkelev Naturkunst. Jane lærer dig at lave et kræmmerhus til foderkugler, så du kan lokke vinterens smukke fugle til din have.

Æblerne lyser rødt i efterårsmørket. Tag dem med torsdag 19. oktober0, hvor du kan presse æblemost med hjælp fra Geografisk Haves Venner. Husk at medbringe dine egne flasker.

Er du til kreative nørklerier, så kom fredag den 20. oktober, hvor du, som noget nyt, kan lave fine plantetryk. Vi maler direkte på blade og laver fine tryk på akvarelpapir, som du kan bruge til kort eller som dekoration til væggen. Denne aktivitet er velegnet til børn fra fireårsalderen, men mindre børn kan også deltage med hjælp fra en forælder eller bedsteforælder.

Bliv dus med dyrene i Geografisk Have

Tirsdag den 17. oktober inviterer vi alle dyreglade børn til at lære dyrene i haven lidt bedre at kende. Her kan du hjælpe dyrepasseren med at fodre havens klappegeder og andre dyr. Du kan også få lov at strigle havens ponyer Arthur og Claire og lave fine fletninger i deres maner. Gram Slotsbyens Hestevognskørsel kigger forbi og tilbyder hestevognsture og trækture på deres ponyer.

Besøg Aksel Olsens hus og have

Onsdag den 18. oktober får du chancen for at besøge Geografisk Haves grundlægger, Aksel Olsens hus. Der vil være en introduktion til udstillingen Plantepionerens verden hver hele time fra kl. 11-17. Her får du et unikt indblik i personen som lagde grundstenen og et kæmpe stykke arbejde for at skabe Geografisk Have som sit livsværk.

Samme dag vil du også kunne få en gratis rundvisning i Aksel Olsens have, som normalt er lukket for offentligheden. Her står nogle af de allerførste eksemplarer af de planter, han indførte og senere plantede i Geografisk Have. På rundvisningen kl. 11, 13, 15 og 17 vil du få nogle af de interessante historier, som knytter sig til de mange spændende planter.

Blomsterløb og bålhygge

I hele efterårsferien og weekenden op til kan du løbe Blomsterløb i haven. Der er efterår og høstfarvernes tid. Derfor stiller vi skarpt på havens træer, særligt dem, som ser ekstra flotte eller spændende ud om efteråret. Ruten er ca. 1,8 km og du bestemmer selv, om du vil gå eller løbe rundt. Du får udleveret et kort i receptionen. Hver post indeholder en lille fortælling om planten og en ledetråd til en lille gåde.

Hvis vejret arter sig vil du alle hverdage i efterårsferien kunne hygge omkring bålet og lave snobrød eller popcorn.

Haven er åben hver dag fra klokken 10-18.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel