Kolding Nyheder

Efterårsudstilling hos Kolding Kunstforening

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Pressefoto.

”Fortiden Foran” er titlen på Kolding Kunstforenings efterårsudstilling med Anders Moseholm, som er opvokset i Kolding. Han er en maler, som tager livtag med realismen og maler landskaber, byvisioner og portrætter.

Om titlen ”Fortiden Foran” skriver Anders Moseholm selv ”at alt imens man går mod fremtiden, er det ofte sporene fra fortiden, mysteriet om det man var, der trænger sig på og skaber rammerne for, hvad man kan forestille sig er muligt i fremtiden.”

Han fortæller, at når han er i naturen, er der plads til alt det, som han ikke forstår, og at man ved at beskæftige sig med fortiden har mulighed for at se, hvilke udviklingsmuligheder der er i fremtiden, som fortiden har begrænset. Der bliver plads i sindet til alt det, han ikke forstår. Han indser et øjeblik, at der ude i virkeligheden er noget større, end det man selv kan skabe og forestille sig.

Han mener, at man ikke kan føle skyld eller ansvar for alt, fordi man ikke kan styre alt. Det enkelte menneske er bare en lille krusning i et foruroligende og uendeligt hav. Det vil han vise med sine malerier af natur og portrætter af mennesker.

Når der ikke er det menneskelige i naturen, giver det plads til mennesket, fordi der et rum. Naturmotiverne er inspireret af egne vandreture tidligt om morgenen i dansk natur. Der er også improvisationer over natur i mere global form.

Pressefoto.

Anders Moseholm fortæller:

-Portrætterne koncentrerer sig om forskellige tider i mit liv: venner, familie, selvportrætter og steder med en tydelig personlig forandring.

Han kalder udstillingen en storyboard til en ufærdig film med locations og de forskellige medvirkende.

Anders Moseholm har gået på Kunstakademiet (1989-96) og School of Visuel Art, New York (1994). Han har udstillet bl.a. i Danmark, Sverige, USA, England, Tysklan, Estland og Frankrig.

Udstillingen kan ses i Nicolai Kunst & Design, Skolegade 2 fra den 28. oktober – 26. november. Åbningstider: tirsdag-torsdag klokken 9-16, lørdag-søndag klokken 10-15. Der er fernisering fredag den 27. oktober klokken 16-18. Der er fri entré.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel