Kolding Nyheder

EM og VM venter for Augusta og Jakob

Redaktion
Skrevet af Redaktion
Augusta Lynge Jensen kommer fra Christiansfeld, og hun er i lære ved Hotel Koldingfjord. Foto: Hansenberg.

Tjenerelev Augusta Lynge Jensen og klejnsmedelærling Jakob Østergaard Nielsen fra Hansenberg i Kolding vil til september repræsentere Danmark i deres respektive fag ved henholdsvis WorldSkills og EuroSkills i Lyon, Frankrig.

Efter at have kvalificeret sig i en udtagelseskonkurrence i Slagelse har Augusta Lynge Jensen sikret sig en plads ved WorldSkills, mens Jakob Østergaard Nielsen, der for nylig vandt DM i Skills i Roskilde, også er klar til at dyste mod lande fra hele verden.

WorldSkills 2024 vil finde sted i Lyon, og de danske deltagere vil nu gå i gang med et intensivt træningsprogram for at forberede sig bedst muligt.

Augusta Lynge Jensen kommer fra Christiansfeld, og hun er i lære ved Hotel Koldingfjord. Foto: Hansenberg.

19-årige Augusta Lynge Jensen fra Christiansfeld, der er i lære ved Hotel Koldingfjord, ser frem til at repræsentere Danmark og fortæller, at hun vil starte med at træne de traditionelle tjenerdiscipliner. Hun er også spændt på at være student og færdiguddannet snart, da hun tager tjeneruddannelsen med EUX.

-Så om under en måned er jeg både student og svend. Jeg vil gerne have pakket noget WorldSkills-træning ind i programmet inden, men den helt seriøse træning ligger først efter svendeprøven, fortæller Augusta Lynge Jensen i en pressemeddelelse.

Uforglemmelige begivenheder

Jakob Østergaard Nielsen fra Sjølund – som er i lære ved Damgaard Metal A/S i Vojens – vandt i april DM i Skills for klejnsmede. Foto: Hansenberg.

21-årige Jakob Østergaard Nielsen fra Sjølund, der er i lære hos Damgaard Metal A/S i Vojens, glæder sig til de kommende begivenheder og beskriver dem som uforglemmelige. Han opfordrer også andre unge til at vælge en erhvervsuddannelse og fremhæver, at konkurrencerne er med til at vise de mange muligheder, man har med en sådan uddannelse.

-Jeg håber, at andre unge får øjnene op for, at der også er prestige i at tage en erhvervsuddannelse. DM i Skills, WorldSkills og EuroSkills er med til at kaste lys over, hvor store muligheder man har med en erhvervsuddannelse, og det er da en fed måde at promovere sit fag på, forklarer Jakob Østergaard Nielsen.

Både WorldSkills og EuroSkills finder sted hvert andet år, med WorldSkills i lige år og EuroSkills i ulige år. Augusta Lynge Jensen har også EuroSkills i Herning at se frem til i september 2025.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel