Kolding Nyheder

En fremtidssikret ældrepleje

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Iben Lehmann Rasmussen (SF) og Villy Søvndal (SF). Privatfoto.

Læserbrev af Iben Lehmann Rasmussen (SF), Vestervang 27 og Villy Søvndal (SF), Engstien 1, 6000 Kolding – medlemmer af Seniorudvalget.

Undersøgelse viser at ældre, der er aktive både fysisk og mentalt, lever et længere liv uden at have brug for hjælp. Derfor er vi i SF optaget af at få bygget endnu flere seniorbofællesskaber. Men samtidig at få bygget det antal plejehjemspladser der er brug for i fremtiden.

Byggeriet i Munkevænget er vedtaget, og med dette budgetforlig er der er afsat penge et plejehjemsbyggeri nær Sundhedscentret med ibrugtagning i 2030.

I SF er vi bekymrede for, hvordan de ældre også i fremtiden kan sikres hjælp. Derfor mener vi, at vi har en pligt til at omstille seniorområdet for sikre den situation vi kan se frem til: en meget stor stigning i antal ældre og mangel på arbejdskraft og mindre søgning til sosu-uddannelserne.

Både for at sikre en mere tryg dagligdag for den ældre og skabe mere arbejdsglæde gik vi til valg på flere faste teams. Der er vi i gang. Det er igangsat i tre områder. Og der er større tilfredshed hos de ældre og mindre sygefravær. Og mindre sygefravær betyder sparede vikarudgifter.

Velfærdsteknologi var et andet valgtema. Skærmteknologi i stedet for meget tid på vejene, intelligente senge og bleer. For den ældre eller handicappede borger kan hjælpemidler give mere frihed og værdighed, samtidig med de ansatte får en lettere arbejdsdag. Men selvfølgelig skal der være personlig kontakt til de ældre og handicappede borgere, der har behov for det. Andre kommune har indført Robotstøvsugere. Og efter en individuel visitering, som vi naturligvis også skal have i Kolding Kommune, vil omkring hver 3. ældre fortsat få hjælp til at støvsuge viser erfaringerne. En rengøring der fortsat tilbydes hver 14 dag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel