Kolding Nyheder

En kontrakt går begge veje, kære statsminister

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Susanne Stenstrop Thorsen (SF). Privatfoto.

Læserbrev af Susanne Stenstrop Thorsen (SF), folketingskandidat og lokalformand, Tvedvej 50, 6000 Kolding.

Statsministeren siger, at vi har en samfundskontrakt. Dem, der kan arbejde, skal arbejde, for ellers holder vores stærke velfærdsmodel ikke. At arbejde på deltid er ikke acceptabelt.

Men kære Mette Frederiksen: Hvordan går det egentlig med at holde din del af samfundskontrakten? Altså med at sikre den stærke velfærdsmodel?

En undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at velfærden er underfinansieret med 23 milliarder siden 2015. Vi mærker det alle sammen. For få voksne om vores børn i daginstitutioner og skoler. Mistrivselsepidemi. Psykiatrien i knæ. En ældreomsorg under pres.

Og det bliver kun værre, for størstedelen af landets kommuner og regioner har ved dette års budgetlægning igen været tvunget til at skære på kernevelfærden. Regeringen kunne vælge at afsætte flere penge til velfærd, for statskassen er godt polstret, men man vil hellere give skattelettelser til dem, der i forvejen har nok.

Men den går altså ikke. Hvis statsministeren vil have folk til at arbejde mere, så må hun sikre det velfærdsniveau, som gør, at ingen er nødt til at gå ned i tid, fordi de har et barn, der kun går i skole halvdelen af tiden på grund af mistrivsel, eller en gammel mor, der ikke får den pleje, hun behøver.

Regeringen må sikre, at medarbejderne på velfærdsområdet ikke har et uacceptabelt presset arbejdsmiljø, så de rent faktisk kan holde til en 37 timers arbejdsuge.

En kontrakt går begge veje. Kom tilbage, når du har overholdt din del, statsminister.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel