Kolding Nyheder

En musikalsk oplevelse på Koldinghus

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Koncerten "Chromesthesia" udforsker fænomenet synæstesi og forener musik og billedkunst. Pressefoto.

Kirkesalen på Koldinghus danner 16. november rammen om en helt særlig musikalsk oplevelse. Koncerten “Chromesthesia” med musikerkollektivet Ensemble Hermes og den franske billedkunstner Jeremie Queyras udforsker fænomenet synæstesi og forener musik og billedkunst.

Synæstesi, eller samsansning, er betegnelsen for en sammensmeltning af sanseoplevelser, som nogle mennesker oplever. En gren af synæstesi er ”chromesthesia”, som betyder, at man ikke kun hører lyde og ser farver, men også hører farver og ser lyde.

Netop denne slags sammensmeltning af sanseoplevelser skaber afsættet for koncerten “Chromesthesia”, der afholdes på Koldinghus 16. november.

Musikerkollektivet Ensemble Hermes vil i samspil med den synæstetiske franske billedkunstner Jeremie Queryas oversætte musik til billedkunst og billedkunst til musik.

Under koncerten “Chromesthesia” vil musikerkollektiv Ensemble Hermes, der består af seks unge strygere med base i Århus, opføre værker skrevet af komponister, der menes at have været synsæstetikere.

På programmet er bl.a. musik af Sibelius, Skriabin og Duke Ellington. Et helt nyt værk er skrevet til lejligheden af den danske komponist Asger Agerskov Buur. Som en ekstra kunstnerisk dimension vil den franske prisvindende billedkunstner Jeremie Queyras male et fire meter langt maleri under koncerten.

“Chromesthesia” er en koncertrække, der udover på Koldinghus, også opføres i Skt. Pauls Kirke i Århus, i LiteraturHaus i København og i Operaen i Randers.

Koncerten finder sted i Kirkesalen på Koldinghus den 16. november klokken 19-20.15. Billetter kan købes her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel