Kolding Nyheder

En redningskrans til svømmehallerne

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Merete Due Paarup (R) og Poul Fremmelev (S). Foto: Bo Nielsen.

Læserbrev af Merete Due Paarup (R), byrådsmedlem, Uhrevej 11, 6064 Jordrup og Poul Fremmelev (S), byrådsmedlem, Hjarupvej 46E, Vonsild, 6000 Kolding.

Det var noget af en maveplasker, da Børne- og uddannelsesudvalget måtte sige nej til forlængelse af to lokale svømmehaller, når der skal vælges mellem pædagoger nok vs svømmehaller i en meget presset økonomi på området – er det fornuftigt. MEN;

 1. Svømmehaller er for vigtige for mange, til at de skal håndteres som faglokaler på skoleområdet. Det “drukner” i andre vigtige prioriteringer.

  Svømning bør prioriteres højt af et samlet byråd. En kommune af Koldings størrelse bør have mere vand – ikke mindre. Hvilket en kapacitetsanalyse viste for flere år siden.

  Kolding bør være en vandkommune – ikke bare med fjord, kyst og bælt – men også med bassiner.
 2. Svømning er ikke bare for skolebørn – det er til babyplask, seniorlivsforlængende, bevægelse for sårbare, rehabilitering, elite, kajaktræning… så det bør mange udvalg understøtte OG et samlet byråd.
 3. Det er ekstremt uheldigt, at svømmehallerne svømmer rundt i forskellige politikområder/udvalg/forvaltninger og ikke får det nødvendige fokus. Men det bør være i Sundheds- og fritidsudvalget – men med fokus fra hele byrådet.
 4. Det er fair nok, at sige nej til svømmehaller, når der skal vælges mellem plask og pædagoger – men det er også en forkert præmis. Det bør vægtes mellem andre idrætsfaciliteter fx stadion, kunstgræsbaner, haller, Klostergården…
 5. Svømning vs Stadion. Vi har pengene hvis det prioriteres. Vi har fx 33 mio reserveret til stadion – men det kan vente – det kan vandet ikke. Det stadion vi har i dag lever fint op til alle de krav og forventninger, der stilles til en fodboldklub, der nu spiller i 1. Division. Vi har tidligere skaffet varme i hybridgræsset og skaffet nye og tidssvarende lysmaster.

  Fodbold nyder godt af masser af sponsorer og opmærksomhed. Men det betyder også, at de kan selv uden ekstra kommunale midler. Man kan bare skrue ned for tempo og afvente til KIF Fodbold faktisk er i superligaen. Det tror vi ikke sker allerede i løbet af næste sæson, så det kan give os tid, til at skaffe mere vand til de mange brugere.
 6. Vi kan med 20 millioner renovere og gøre de to svømmehaller up-to-date eller vi kan bruge godt 30 på en helt ny løsning. Vi vil gerne gå i dialog med brugerne og aktørerne for at finde den optimale og bæredygtige løsning for fremtiden. Dét bør vi prioritere i de kommende års budgetter. Svømning er akut – dét er stadion ikke!
 7. Ny budgetmodel for fremtiden og bæredygtige kvadratmeter. I Kolding er vi ofte bedre til at skabe nye ting end at vedligeholde dét vi har og derfor bør der sammen med renovering af svømmehallerne reserveres en “vandpulje” i fremtidens budgetter, der sikrer både løbende vedligehold OG der spares op til genetablering når de bliver forældede – så vi ikke står i samme situation om 30 år.

  Radikale og Socialdemokratiet ønsker derfor, at byrådet skal omprioritere midler til renovering af svømmehallerne – før våde stadiondrømme.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel