Kolding Nyheder

Far og søn fra virksomhed i Kolding hædret

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Anders Bertelsen Toft (t.v.) og Torben Carstensen Toft (t.h.) fra Alfix i Kolding er blevet tildelt Årets Regionale Temapris i Sydjylland ved Årets Ejerleder 2023. Pressefoto.

Torben Carstensen Toft og Anders Bertelsen Toft fra Alfix A/S, en familieejet virksomhed med 60 års historie, er blevet tildelt Årets Regionale Temapris i Sydjylland ved Årets Ejerleder 2023.

Hvert år kårer PwC i samarbejde med Nykredit, Dansk Erhverv og Finans de dygtigste ejerledere i Danmark. I år overrækkes for syvende gang en temapris, som går til den ejerleder, der har udvist et stærkt fokus på årets tema: Ejerledernes grønne transformation.

I år gik temaprisen til Alfix, der har base på H.C. Ørsteds Vej i Kolding og som specialiserer sig i udvikling og produktion af byggematerialer som fliseklæbere, fugemasser, spartelmasser og facadepudsprodukter. Prisuddelingen foregik hos PwC i Vejle.

-Prisen tildeles Torben Carstensen Toft og Anders Bertelsen Toft fra Alfix. Disse to ejerledere er førende i deres branche og bidrager til en mere bæredygtig byggeproces. Alfix har i mange år arbejdet på at gøre deres produktion grønnere og mindske deres CO2-udledning, fortæller Palle H. Jensen, partner hos PwC i Esbjerg.

Udviser ansvar og ambitioner på vegne af byggebranchen

Torben Carstensen Toft og Anders Bertelsen Toft har strategisk arbejdet med den ansvarlige omstilling i mange år. De er frontløbere i branchen og fortsætter med at udvikle innovative metoder til at hjælpe byggebranchen i retning af mere miljø- og arbejdsmiljøhensyn.

Alfix er Verdensmålcertificeret af certificeringsvirksomheden Bureau Veritas og har blandt andet en støbemasse, som indeholder CO2-reduceret cement og introduceret to Svanemærkede fliseklæbere siden foråret 2022.

Derudover indgår Alfix i tætte partnerskaber med sine underleverandører i forhold til at anvende nye og innovative råvarer, der har en mindre belastning på miljøet og samtidig fordrer et bedre arbejdsmiljø for slutbrugerne af produkterne – f.eks. murere og gulvlæggere.

Årets tema er integreret

Casper Klynge, vicedirektør hos Dansk Erhverv, er enig i valget af Torben Carstensen Toft og Anders Bertelsen Toft som vindere af Temaprisen 2023 i Sydjylland:

-Far og søn har formået at integrere årets tema, den grønne transformation, som en helt central del af Alfix. De viser ambitioner, et stort engagement og er uden tvivl med til at sætte nye standarder i byggebranchen inden for den grønne transformation. Det fortjener anerkendelse, siger Casper Klynge i en pressemeddelelse.

-Som dansk byggematerialeproducent gør vi os umage med at skabe forbedringer inden for den ansvarlige omstilling. Vores Verdensmålcertificering er en virksomhedscertificering, der fungerer som robust fundament under alle vores aktiviteter. Certificeringen motiverer os til nye målsætninger og konstante forbedringer. At vi via konkrete innovationsprojekter også lykkes med nye Alfix-produkter, der bærer Svanemærket og modtages med åbne arme er meget tilfredsstillende. Vi er på ingen måde i mål med vores ESG-arbejde, men vi er i gang. Derfor er vi alle meget taknemmelige, glade og stolte over at modtage den fine pris. Samtidig ønsker vi at dele æren med alle vores gode leverandører, kunder og samarbejdspartnere, der muliggør modtagelsen, fortæller direktør og medejer, Anders Bertelsen Toft.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget , ,
Del denne artikel