Kolding Nyheder

Farvel til de pårørendes guide

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Søren Rasmussen (DF). Foto: Bo Nielsen.

Læserbrev af Søren Rasmussen, formand for Seniorudvalget, Primulavej 7, 6000 Kolding.

I Kolding Kommune har omkring 275 familier, hvert år, haft stor glæde og nytte af at kunne få råd og vejledning af vores dygtige og omsorgsfulde pårørendeguide.

Pårørendeguiden var et tilbud til alle pårørende til mennesker med demens, psykisk sygdom, kronisk/langvarig sygdom, handicap eller misbrug. Af pårørendeguiden kunne man få råd, hjælp, støtte og vejledning. Samtale og sparring og helt konkret praktisk viden.

Pårørendeguiden kunne for eksempel hjælpe med at finde vej i de mange tilbud i Kolding Kommune og koordinere aftaler med samarbejdspartnere, foreninger m.m.

Hun har gjort et fantastisk stykke arbejde og rigtig mange har haft stor glæde af hendes indsats. Personligt vil jeg sige, at pårørende guiden med sit enestående omsorgsfulde arbejde, har gjort sig helt uundværlig. Alligevel har Byrådets flertal besluttet, at spare stillingen væk.

585.000 kr. ”sparer” flertallet. I Dansk Folkeparti tror vi ikke man sparer noget. For når Kommune ikke hjælper, de pårørende, giver det blot problemer andre steder. Der er så mange udfordringer ved, at være pårørende til meget syge mennesker, at hjælp ofte er helt nødvendigt. Ellers følger stress, sammenbrud og sygdom.

Det er faktisk åbenlyst en god investering, både menneskeligt og økonomisk, at hjælpe de pårørende. Men flertallet har personligt deres på det tørre og så kan fanden tage de sidste…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel