Kolding Nyheder

Fem millioner kroner bruges på Skamlingsbanken

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Skamlingsbanken. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Naturpark Lillebælt får 29,3 millioner kroner til at forbedre faciliteter for besøgende. Fem millioner kroner bruges på Skamlingsbanken.

Det er lykkedes Naturpark Lillebælt, at få del i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses pulje til udvikling af turismeområder. Der er bevilliget 29,3 millioner kroner.

Pengene skal være med til, at løfte steder som eksempelvis Skamlingsbanken ved Sjølund, Kringsminde i Fredericia og Middelfart Marina. Håbet er, at der kan komme flere bæredygtige besøg og flere investeringer i turisme.

-Naturpark Lillebælt er Danmarks største naturpark. I Naturparken er der mulighed for enestående natur- og kulturoplevelser, et aktivt friluftsliv og outdooroplevelser. Det er der en stigende efterspørgsel på fra vores borgere og fra besøgende. Potentialet for endnu flere spændende oplevelser er til stede. Hvis det skal indfries, kræver det, at der bliver etableret nye stier, nye spændende faciliteter som eksempelvis på Skamlingsbanken, hvor de nye tiltag kommer til at binde Skamlingsbanken og Lillebælt sammen. Det får vi nu hjælp til, og det er jeg rigtig glad for, fortæller Jørn Chemnitz, repræsentant fra Kolding Kommune i naturparkens forretningsudvalg, i en pressemeddelelse.

Tidevandsbro og udkigsplatform

De fem millioner kroner til Skamlingsbanken bruges til, at etablere en tidevandsbro “Havplatformen Verdens Ende” og en udkigsplatform “Trætoppen”, så hele Skamlingsbanken bindes sammen med Lillebælt.

Udover de 29,3 millioner kroner fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Naturpark Lillebælt, så lægger kommunerne og eksterne fonde 66 millioner kroner i projektet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel