Kolding Nyheder

Flere bedsteforældre køber julegaverne brugt i Kolding

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Blandt de 61-75-årige er andelen af genbrugs-shoppere vokset fra 57 procent i 2022 til 68 procent i 2023. Foto: Børneloppen.

Andelen af genbrugshandlende danskere i 60’erne og 70’erne er vokset fra 57 til 68 procent på bare et år. Hos Børneloppen i Kolding har det grå guld sat jagtens ind på brugte julegaver, kalendergaver og adventsgaver.

90 procent af de 18-30-årige har købt genbrug det seneste år, men selvom de unge fører genbrugskapløbet er seniorerne på vej ind i kampen.

Andelen af genbrugshandlende 61-75-årige er nemlig vokset fra 57 procent til 68 procent det seneste år. Det viser nye tal fra DBA’s genbrugsindeks 2023.

Hos Børneloppen i Kolding mærkes det tydeligt, at der er en stor tilstrømningen af en ny type kunder i butikken – de genbrugsglade bedsteforældre.

-De seneste mange år har det været forældrene, der har fyldt mest i forretningen, men nu er vi begyndt at se en hel del til bedsteforældrene også, fortæller Nora Dammann, indehaver af Børneloppen i Kolding, i en pressemeddelelse.

-De ældre generationer er kommet med på genbrugsbølgen, og de har det altså med at blive grebet lidt af stemningen og de ofte meget billige varer. Jeg har en del gange set en bedstemor eller far komme futtende med en meget stor ting, som så viste sig blot at være tænkt som en adventsgave, tilføjer Nora Dammann.

Forbrugsfest smager bedre brugt

Genbrugshandlen har generelt oplevet stor fremgang de seneste år, hvor corona, inflation og et stigende fokus på klima ifølge livsstilsekspert Mads Arlien-Søborg har skabt røre i forbrugets andedam.

-Der har været mange år med høje konjunkturer og forbrugsfest, men det gav også lidt dårlig smag i munden, når man så, at vi brugte flere og flere penge hvert år til jul. Det er blevet mere alment accepteret at handle brugt, også fordi det betyder, at vi tager et ansvar, fortæller Mads Arlien-Søborg.

På kun et år er andelen af danskere, der generelt gerne vil forære en brugt gave steget fra 42 til 52 procent, ifølge DBA’s Genbrugsindeks.

Dét hitter i julehandlen hos Børneloppen i Kolding

• Paw Patrol (figurer, legetøj, udstyr)
• Pokemon (både kort og legetøj)
• Barbie (dukker, tøj, udstyr)
• Hårpynt (sløjfer, elastikker, hårbøjler)
• Pixibøger og andre små bøger
• Klassiske legetøjsmærker som LEGO og BRIO
• Små biler
• Dukker, dukketøj og andet dukkeudstyr (for eksempel dukkevogne)
• Krea-legetøj (perler, glimmer, modellervoks)
• Klistermærker

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget ,
Del denne artikel