Kolding Nyheder

Første sted i landet: 106 studerende tog fat på spritny online-uddannelse

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Underviserne Nadia Elida Rye Aamand, Morten Jul Petersen og Nicolas Kouroumtzis kippede med flaget for de allerførste studerende på online-udgaven af Multimediedesigner. Foto: Maria Tuxen Hedegaard.

Der var viftende Dannebrog og masser af smil, da IBA Erhvervsakademi Kolding tog hul på studieåret – og på en spritny måde at læse til multimediedesigner.

Som det første sted i Danmark har IBA i Kolding nemlig åbnet for et hold af studerende, der læser Multimediedesigner uden at møde fysisk frem til undervisningen. De tager i stedet uddannelsen online.

Og det har vist sig at være en populær mulighed.

IBA har fået langt flere ansøgninger, end der er pladser på studiet. Resultatet er, at ikke færre end 106 studerende fra både ind- og udland mandag morgen sad klar ved computeren for at begynde på den nye uddannelse.

-Selv om det er online, er det vigtigt, at vi får en god relation til hinanden. Så allerede den første dag har vi valgt at tage en individuel samtale med hver enkelt studerende. Det foregår selvfølgelig online, men samtalen giver os en rigtig god mulighed for at lære hinanden bedre, før vi går i gang med selve undervisningen, fortæller lektor Morten Jul Petersen i en pressemeddelelse.

De indledende samtaler foregår over to dage, og foruden Morten er det underviserne Nadia Elida Rye Aamand og Nicolas Kouroumtzis, der tager et personligt møde med de studerende. Bagefter er det de studerendes tur til at interviewe og skrive små portrætter af hinanden.

Og efter introperioden bliver det store hold desuden fordelt på to klasser, så der er god tid til at vejlede og hjælpe den enkelte studerende undervejs i forløbet.
Multimediedesigner er den seneste uddannelse på IBA, som også har fået en online-udgave.

-På IBA har vi flere års erfaring i at undervise online, og den erfaring trækker vi selvfølgelig på, siger Per Toft, der er uddannelseschef for Multimediedesigner – både online og med fysisk fremmøde.

-Selve den nye uddannelse har vi forberedt os på i et år, så vi er selvfølgelig meget tilfredse med, at den har vist sig at være så populær. Og nu er vi endelig kommet i gang med undervisningen, og det har vi glædet os rigtig meget til, slutter han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget ,
Del denne artikel