Kolding Nyheder

Fokus på god byplanlægning

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Nikolaj Steffenauer (LA). Privatfoto.

Læserbrev af Nikolaj Steffenauer (LA), tidl. landsformand, Vestervænget 1a, 6000 Kolding.

Man har de seneste dage kunne følge med i hvordan der er et flertal i byrådet der ønsker endnu et supermarked på Vejlevej.

Samtidig har man kunnet læse at Jakob Ville (V) og Søren Rasmussen (DF) mener, at der er rigeligt af supermarkeder og lyskryds på Vejlevej.

Jeg hælder stærkt til at være enig med de 2 herrer, der taler godt for hvorfor det er en dårlig ide. Dels grundet trafik og dels grundet det allerede er et stort udbud.

Jeg mener dog, at vi skal tænke endnu længere når vi planlægger byudvikling. Så langt at vi lokker trafikken – den handlende trafik ned i Kolding midtby.
Midtbyen kan meget, men vi skal spille med.

Til en start bør vi rulle mobilitetsplanen tilbage og stoppe med de trafikfjendtlige tiltag der kvæler handlen.

Jeg havde sammen med mit kampagnehold glæden af at tale med borgere i midtbyen lørdag hvor vi spurgte hvad der var vigtigt for dem. Altså dem der bor og dem der handler i midtbyen.

Og ingen af dem bad om mindre trafik. Ingen af dem bad om færre butikker. Ingen bad om tilbagegang og mangel på visioner.

Derfor skal vi som sagt stoppe mobilitetsplanen og i stedet stimulere livet i midtbyen. Og det kan kun gå for langsomt. Der skal handling til nu.

Derfor vil jeg i dialog med både de øvrige blå partier, og sammen med dem, og de der måtte være lydhøre blandt de røde byrødder igangsætte visioner for Kolding midtby.

For…..

Kolding kan godt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel