Kolding Nyheder

Fornyelse og regenerering af Kolding

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Christian Ilcus (V). Privatfoto.

Læserbrev af Christian Ilcus (V), Piledamsvej 19, st, 6000 Kolding.

Fornyelse og regenerering er to forskellige begreber i byplanmæssig henseende.

Fornyelse refererer til processen med at forny eksisterende bygninger og infrastruktur, mens regenerering refererer til processen med at genoprette og forbedre eksisterende byområder.

Fornyelse kan omfatte renovering af eksisterende bygninger, opførelse af nye bygninger på eksisterende tomter og modernisering af infrastruktur. Formålet med fornyelse er at forbedre eksisterende byområder og gøre dem mere attraktive for beboere og besøgende.

Regenerering er en mere omfattende proces, der involverer en bred vifte af aktiviteter, herunder renovering, opførelse af nye bygninger, genopretning af offentlige rum og grønne områder og forbedring af infrastrukturen. Formålet med regenerering er at skabe mere bæredygtige og livlige byområder.

Kolding Midtby har gennemgået en betydelig fornyelse i de seneste år med henblik på at skabe et mere bæredygtigt og livligt byområde.

Vejlevej er en vigtig indfaldsvej, der har brug for en større renovering i form af forbedring af vejen og cykelstierne samt renovering af eksisterende bygninger med henblik på at skabe et mere bæredygtigt og sikkert transportnetværk i området.

Kolding Syd har brug for en større regenerering. Projektet skal omfatte opførelse af nye boliger og offentlige rum samt forbedring af infrastrukturen.

Der er også behov for bylandsbyer med bæredygtige, naturbaseret og betalbare boliger, og måske ligefrem kvarterløft og gentrificering.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel