Kolding Nyheder

Frække billeder: Mænd og kvinder reagerer meget forskelligt

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Mænd og kvinder reagerer meget forskelligt på at modtage frække billeder. Pressefoto.

En stor spørgeskemaundersøgelse kaster blandt andet lys over reaktionsmønstrene, der udløses af at modtage frække billeder, og det viser sig, at mænd og kvinder overordnet set reagerer ganske forskelligt.

Netmediet Mobiloraklet.dk har netop publiceret resultaterne fra en stor spørgeskemaundersøgelse, som blandt andet kaster lys over, hvorfor nogle sender frække billeder, samt hvilke følelser modtagelse af sådanne billeder typisk udløser.
Undersøgelsen afslører blandt andet, at der er væsentlig større risiko/chance for at modtage et frækt billede uopfordret som kvinde end som mand.

Ligeledes afslører undersøgelsen, at mænd og kvinder typisk rammes af yderst forskellige følelser, når de modtager et frækt billede.

Kvinder bliver ofte irriteret og føler væmmelse

Af de kvindelige respondenter, der i undersøgelsen havde angivet, at de på et tidspunkt havde modtaget et eller flere frække billeder, angav cirka halvdelen, at modtagelse af et eller flere af sådanne billeder på et tidspunkt havde ført til irritation, væmmelse og/eller givet dem en følelse af, at deres personlige grænser var blevet overskredet.

For de mandlige respondenter, der i undersøgelsen havde angivet, at de på et tidspunkt havde modtaget et eller flere frække billeder, var andelen, som ligeledes angav, at de var blevet irriterede over at modtage sådanne billeder, blot 6,1 %.

Endnu færre (4,2 %) angav, at modtagelse af frække billeder på et tidspunkt havde ført til at vække væmmelse hos dem, mens en anelse flere (6,9 %) fortalte, at det – at have modtaget et eller flere frække billeder – på et tidspunkt havde fået dem til at føle, at deres personlige grænser var blevet overskredet.

Frækt billede vækker som regel glæde hos en mand

Mens modtagelse af et frækt billede hyppigst fører til udløsning af negativt stemte følelser hos kvinder, forholder det sig – jævnfør Mobiloraklet.dk’s undersøgelse – omvendt for mænd.

For de mandlige respondenter, der i undersøgelse havde angivet, at de på et tidspunkt havde modtaget et eller flere frække billeder, fortalte hele 63,6 % nemlig, at modtagelse af et frækt billede på et tidspunkt havde udløst glæde hos dem.

58,6 % angav desuden, at de havde fået lyst til at dyrke sex med vedkommende, der havde sendt dem et frækt billede.

Grafik: Mobiloraklet.dk.

Blandt de relevante kvindelige respondenter – altså den gruppe af kvindelige respondenter, som havde angivet at have modtaget mindst et frækt billede – var andelen, der på et tidspunkt havde fået lyst til at dyrke sex med den person, der havde sendt et frækt billede, blot 15,1 %, mens andelen, der på et tidspunkt havde følt glæde ved modtagelse af et frækt billede, var 12,5 %.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel