Kolding Nyheder

Fremtidens 3D-lyd testes i nyt koncertformat

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Onsdag den 1. november kan man opleve det nye koncertformat ”Sonic Immersive Concerts”. Her spiller Mathias Heise Kvartet sammen med Lea Foxman. Foto: Jonathan Hjorth.

3D-lyd er almindeligvis noget man kender fra biograferne, men nu kan musikentusiaster få lov til at opleve det nye og banebrydende koncertformat Immersive Concerts i Kolding.

Koncerterne udspringer fra et nyt samarbejde mellem spillestedet Jazz I Trekanten og Sonic College.

Nyt samarbejde skubber til den traditionelle lyd

Der bliver pustet yderligere til livemusikken i Kolding med et nyt samarbejde mellem Sonic College og Jazz I Trekanten, kaldet Sonic Immersive Concerts. I samarbejdet, testes et nyt koncertformat med et lydsystem, som sender lyd i langt flere retninger, end man almindeligvis oplever til koncerter.

Publikum får derfor lyden serveret i et flerdimensionelt og eksperimenterende format, og giver både en ny og unik koncertoplevelse.

To koncerter bekræftet

Der er indtil videre aftalt to koncerter mellem de nye samarbejdspartnere, men begge håber de på, at kunne tilbyde flere immersive koncerter i 2024. Første koncert finder sted onsdag d. 1. november. Her kan publikum opleve den populære Mathias Heise og hans kvartet sammen med den alsidige og dygtige sanger Lea Foxman.

Lyd i bevægelse

Traditionelt høres musik i stereo ud fra to kanaler, hvor lydene opsamles og sendes ud. Men i de banebrydende lydsystem på Sonic College, vil musikken strømme ud i et organisk flow, som kommer fra langt flere retninger, og tilpasses efter instrumentering og musikkens gang – ligesom man oplever det i biografen.

Findes kun to steder i Danmark

Koncertformatet med den særlige “3D lyd” er i sin spæde begyndelse i Danmark, og er indtil videre kun brugt til koncerter i VEGA i København. Det nye koncept inviterer derfor også til en eksperimenterende tankegang, hvor der leges med musikken og lyden – et perfekt afsæt til jazzkoncerter hvor musikkens grænser ofte udforskes og udfordres.

Et smugkig i musikkens krystalkugle

Immersive koncerter er en ny tendens, som vinder frem verden over, hvor forskellige kunstnere både eksperimenterer med lyd, lys og nye måder at involvere publikum på. Der eksperimenteres med publikumsinvolvering på flere parametre, blandt andet med VR, lyd og kunstinstallationer – en tendens som formentlig vil vokse sig langt større over de kommende år.

Billetter til Sonic Immersive Concert kan købes på jazzitrekanten.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel