Kolding Nyheder

Fyringer i Familieretshuset kan få alvorlige konsekvenser

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Annette Godsvig Laursen. Privatfoto.

Læserbrev af Annette Godsvig Laursen, formand for HK Stat Sydjylland, Matrosvænget 187, 6700 Esbjerg.

Knap 100 medarbejdere i Familieretshuset er varslet fyret. Det er op mod hver 7. af dem, der arbejder i den statslige forvaltning, som bl.a. håndterer sager om samvær ved konfliktfyldte skilsmisser. En andel af dem arbejder her i Sydjylland, nemlig i Familieretshuset i Aabenraa, hvor familier fra hele landsdelen kan få hjælp.

Fyringsrunden skyldes, at bevillingen til Familieretshuset er kraftigt nedbarberet i finansloven. Det har hele tiden været meningen, at den skulle falde, fortæller socialministeren.

Men hun glemmer at forholde sig til, om Familieretshuset kan undvære de penge og de medarbejdere.

Jeg er formand for de sydjyske HK’ere, der arbejder i Familieretshuset, og min klare holdning er, at de absolut ikke kan undværes, hvis familier i krise skal sikres hurtig og effektiv hjælp. Og det skal de vel i et velfærdssamfund som vores?

Der er travlt i Familieretshusene. Også for travlt. Tænketanken Justitia har for nyligt udsendt en rapport med kritik af sagsbehandlingen i Familieretshuset på landsplan.

Eftersom jeg ved, at medarbejderne er både kompetente og samvittighedsfulde, kan jeg kun konkludere, at hvis der sker fejl, er det fordi, medarbejderne er for pressede.

Nu bliver de mere pressede. Familier og børn, der allerede er i sårbare situationer, vil formentlig komme i klemme. Konsekvenserne for børnenes trivsel kan blive alvorlige.

De menneskelige og økonomiske omkostninger kan blive langt større end den bevilling, regeringen nu så hovedløst tager.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel