Kolding Nyheder

Genåbningsfest i Café Paraplyen

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Café Paraplyen er blevet totalt nyindrettet. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Café Paraplyen i Kolding slår fredag den 8. september dørene op til et fuldstændig nyistandsat socialt værested.

Det skal fejres, så borgmester Knud Erik Langhoff (C) klipper den røde snor klokken 12, når dørene åbner.

Alt inventar er skiftet – herunder borde, stole, disk, billeder, lamper, lænestole, skabe, køledisk, klaver, højtaler mv. Der er lagt nyt gulv, sat lydisolerende plader op og vægge samt lofter er malet.

Projektet begyndte med et bygge- og visionsmøde helt tilbage i april 2022, hvor caféens gæster og frivillige kom med ønsker til den nye indretning. Hen over efteråret 2022 blev fonde søgt om støtte til projektet.

I maj i år begyndte første fase af renovering, hvor kontorer, møde- og medarbejderlokale, depot og garderobe blev istandsat. Og den 4. august havde cafeen lukket en enkelt dag, mens den blev flyttet ud i et telt og ”KOMtainer” – en mobil dagligstue i en container udlånt af Bæredygtighedshuset under Kolding Kommune. Deri har caféen haft åbent 45 timer ugentligt sideløbende med renoveringen, så de faste gæster stadig havde et sted at komme.

-Under hele forløbet har vi fået hjælp af indretningsarkitekt Kirsten Steno, der med kyndig hånd har haft et særligt blik for, at Café Paraplyen for nogle borgere er deres andet hjem. Det har derfor været vigtigt, at caféen kommer til at udstråle varme, imødekommenhed og hjemlighed. Samtidig har vi oplevet, at nye frivillige er kommet til for at give en hånd med praktisk hjælp, hvilket har været en uvurderlig hjælp for os, fortæller Lene Frølund Rasmussen, leder af Café Paraplyen i Kolding, i en pressemeddelelse.

Café Paraplyen har fået flot støtte til renoveringen fra Nykredits Fond, Jubilæumsfonden af 12.8.1973, Kai D Fonden, Bloomingville, Garant, Bo-To Ejendomsadministration, Lydia Wienberg og Kirsten Steno.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel