Kolding Nyheder

Giv dit input til fremtidens Kolding

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Hvordan skal Kolding by se ud i 2050? Det spørgsmål kan Koldings borgere, erhvervsliv og studerende bidrage med input og forslag til på Byens Møde, som bliver holdt den 9. oktober på SDU. Foto: Palle Peter Skov.

Hvordan skal Kolding by se ud i 2050?

Det spørgsmål stiller Kolding Kommunes Udvalg for Bæredygtig Vækst og håber, at Koldings borgere, erhvervsliv og studerende har lyst til at bidrage med input og forslag til en ny plan for fremtidens Kolding på Byens Møde, som bliver arrangeret den 9. oktober på SDU i Kolding.

Byens Møde er et miks af oplæg og debatter, hvor lokale og nationale eksperter diskuterer byens fremtid inden for mobilitet, infrastruktur, byens rum og liv, campus, natur, miljø og bæredygtighed.

-Vi har brug for at definere nogle pejlemærker for Kolding, der peger længere ud i fremtiden end de planer vi ellers arbejder ud fra, som fx kommuneplanen. Derfor har vi i udvalget igangsat en proces, der skal ende ud i en 2050-plan, som skal binde vores store byudviklingsprojekter sammen, skabe bedre sammenhæng i vores infrastruktur og som al fremtidig byudvikling skal pege ind i, fortæller formand for Bæredygtig Vækst Merete Due Paarup (R) i en pressemeddelelse og tilføjer:

-2050 kan synes langt ude i fremtiden, men det er vigtigt at understrege, at den kommende 2050-plan bliver et værktøj, vi tager i brug i samme øjeblik, den er vedtaget. Derfor er den også relevant for alle uanset cpr-nummeret.

Byens Møde er et drop in-møde, der begynder klokken 16 og slutter 21.30. Du er mere end velkommen til at deltage i hele programmet, men det er også fint at droppe ind – alt efter interesse og tid.

Din mening tæller

Borgmester Knud Erik Langhoff (C) håber, at der er mange, der takker ja til invitationen og har lyst til at dele deres visioner for fremtidens Kolding.

-Alle holdninger og perspektiver tæller i den videre proces. På Byens Møde kan både borgere og erhvervsliv komme med input og på den måde være med til at præge den retning vi sætter på fremtidens Kolding, siger Knud Erik Langhoff.

Hele eftermiddagen og aftenen vil der være mulighed for at shoppe rundt mellem oplæg, debatter og seks temastationer, hvor deltagerne kan aflevere deres bidrag. De seks temastationer handler om Koldings identitet, at bo i Kolding, Kolding som uddannelses- og erhvervsby, byens rum og byens liv, grøn og blå by og forbundet by.

Undervejs kan du få en kop kaffe og en sandwich.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel