Kolding Nyheder

Godset UJNFOR sparkes i gang med stor jazzfestival

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Jazz I Trekanten står bag den store jazzfestival, som i den kommende weekend åbner Godset UJNFOR området. Foto: The Cosmic Supply Co.

Igen i år åbner spillestedet Godset det store urbane område UJNFOR, som siden Corona nedlukningerne har dannet rammen om en langt række store koncerter og hyggelige fællesskaber.

I den kommende weekend åbner UJNFOR området, når Jazz I Trekanten står i spidsen for et brag af en jazzfestival.

Det er beliggende mellem godsbaneområdet og industrihavnen. Her har man skabt et hyggeligt område, afgrænset af graffitimalede industricontainere og en plads fyldt med genbrugsmøbler, Europaller, sækkestole og hængekøjer.

Fredag den 4. august klokken 18 åbner bandet Baryl festivalen fra en ikoniske container-scene. I spidsen for de unge baryler står Viktoria Søndergård, som spiller vibrafon, og sidste år vandt de JazzDanmarks Jazzkonkurrencen.

Samlet byder festivalen på syv forskellige bands i alle jazzens former og farver krydret med vinyl DJs.

Festivalen slutter lørdag den 5. august klokken 22 med jazz-hip-hop bandet Ahaed fra Ålborg, som har ikke mindre end to rappere med på scenen, nemlig Particle Man og MC Dave.

Når du kommer på UJNFOR festivalpladsen vil der, ud over musikken og den hyggelige stemning, være masser af aktiviteter og oplevelser.

I to af de store containere er der opbygget spændende kunst-installationer, som er lavet af lokale unge. Der vil være mulighed for at spille spil, container-baren er åben og man kan købe mad fra både Knuds Mad Kitchen og fra Cliff’s madcykel.

Leder af Jazz I Trekanten, Karsten Bech, glæder sig til at åbne festivalen efter en lang sommerferie:

-Vi er så klar til igen at præsentere en række af de allerbedste unge, jazztalenter på vores festival.

Festivalen er en del af konceptet JazzHouse, som er Jazz I Trekantens unge jazzklub i Kolding.

-Igen i år er det en flok unge frivillige, der har stået for både planlægning og booking af bands, og det er også dem der de næste dage indretter pladsen og står for afvikling af alle koncerterne, fortæller Karsten Bech.

JazzHouse festivalen er starten på en langt række aktiviteter på Godsets UJNFOR område, som løber af stablen de næste weekender helt frem til d. 8. september. Du kan få et overblik over alle koncerterne på Godsets hjemmeside.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget ,
Del denne artikel