Kolding Nyheder

Her er årets Kulturnat-plakat

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Årets Kulturnat-plakat er skabt af den lokale street art kunstner, Bo Virvar Pedersen. Pressefoto.

Plakaten til årets Kulturnat er klar. Den tager udgangspunkt i det bærende koncept for Kolding Kulturnat, nemlig at vi er ”sammen om kulturen”, og har Kolding by og Koldings kulturskabere som hovedtema.

Når Kolding Kulturnat indtager midtbyen fredag den 1. september, bliver det traditionen tro borgere, foreninger, erhvervsdrivende og kulturinstitutioner der sammen skaber gode oplevelser, stemning og fest overalt i byen.

Her kan man blandt andet få en smagsprøve på mange af de kultur- og fritidstilbud, som Kolding Kommune har at byde på og opleve masser af koncerter og opvisninger på Kulturnattens forskellige scener.

Street art som inspiration

Noget, der har præget både Kolding midtby og andre byer i kommunen, især Lunderskov, henover foråret og sommeren, er de mange malede kunstværker, der er dukket på mure og bygninger, som led i en street art festival arrangeret af West Station Gallery. Det var derfor oplagt at lade årets Kulturnat-plakat tage udgangspunkt i dette, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Plakaten er skabt af den lokale street art kunstner Bo Virvar Pedersen, som også står bag flere udsmykninger her i byen.

Han udtaler, at ”plakaten er en form for nyfortolkning af beat street grafikken, der er legendarisk inden for hiphopkulturen. Det var grundtanken i opbygningen af illustrationen, der har Kolding og Koldings kulturskabere som hovedtema.”

Mange finurlige detaljer

Plakaten indeholder mange finurlige detaljer, som man kan gå på opdagelse i. Man kan blandt andet finde Godset Ujnfor, Bygning 5 og Nicolai Kultur, Dorothea Teateret, havnen og selvfølgelig Koldinghus.

Bo Virvar Pedersen er en del af byens sprudlende hip hop og graffiti kultur, og er nu kunstner på fuld tid. Hans værker kan opleves på Godset Ujnfor, Bygning 5, på regnbuebroen, Pitstop og mange andre steder i Kolding.

Når Bo ikke har travlt med at lave udsmykninger rundt omkring i hele landet, blandet andet til Roskildefestival og Copenhell, kan man finde ham i graffiti-tunellen ved Holmsminde, på Råværket eller andre steder, hvor man lovligt må male graffiti.

Drop in workshop på Kulturnatten

Plakaten kommer til at præge bybilledet op til Kulturnatten fredag den 1. september. På selve Kulturnatten er der endvidere drop-in workshop med Bo Virvar Pedersen, hvor man kan være med til at dekorere nogle af bogstaverne i ”sammen om kulturen”, der er overskriften for både plakaten og Kulturnatten. Bogstaverne vil efterfølgende være udstillet i midtbyen.

Programmet er på trapperne

De sidste detaljer for Kulturnatten er ved at være på plads og snart offentliggøres hele programmet på kolding.dk/kulturnat.

Årets Kulturnat-plakat til Kulturnatten i Kolding

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel