Kolding Nyheder

Her er danskernes nytårsforsæt

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Foto: Myriams-Fotos/Pixabay (Modelfoto)

Nyt år – ny livsstil? Når champagnepropperne springer, og vi hopper ind i det nye år, griber mange danskere anledningen til at droppe de dårlige vaner og få sig et nytårsforsæt. Her er danskernes nytårsforsæt.

Her er danskernes nytårsforsæt: Vægttab og sundhed er klassikere på listen over nytårsforsæt. Men ved årsskiftet 23/24 er privatøkonomien, måske mere overraskende, også i fokus.

Næsten hver tiende dansker har i år et nytårsforsæt om at spare penge op og forbedre økonomien. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Public har lavet for Gjensidige.

Forbedring af sundheden fylder mest på listen over danskernes nytårsforsæt i 2024. I undersøgelsen svarer 10 procent, at de vil tabe sig. 9 procent vil dyrke mere motion, mens 8 procent vil spise sundere.

-Et nytårsforsæt kan være en god anledning til at ændre på nogle ting, som man går og er utilfreds med. Uanset om man vil forbedre sin sundhed eller sin privatøkonomi, så gælder det om at fokusere på nogle konkrete ændringer, som det er nemt at handle på, lyder det fra fagchef i Sundhed hos Gjensidige, Louise Brix, i en pressemeddelelse. 

Undgå, at dit nytårsforsæt bliver et nederlag

Ikke alle danskere går ind i det nye år med et formuleret mål om at ændre vaner. Men omkring en fjerdedel af danskerne lægger i år ambitiøse planer om nye og bedre vaner i 2024, selvom vi godt ved, at nytårsforsæt kan være svære at holde.

Det gælder uanset om drømmen er at smide nogle overflødige kilo eller spare flere penge op på kontoen. Derfor lyder rådet fra Louise Brix, at man er ærlig over for sig selv og sætter sig mål, som faktisk er realistiske og giver mulighed for en succesoplevelse.

-Nogle ender hvert år med at kaste håndklædet i ringen undervejs, for gamle vaner kan være svære at ændre. Derfor er det vigtigt at sætte sig mål, som man rent faktisk kan lykkes med at nå, så man ikke ender med at starte året ud med at sidde tilbage med en følelse af nederlag, slutter Louise Brix.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel