Kolding Nyheder

Her er syddanskernes favorit på påskebordet

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Foto: Guillaume de Germain/Pixabay (Modelfoto)

Syddanskerne skiller sig ud fra resten af landet.

Påskeæg, gækkebreve og familiefrokost. Påsken står for døren, og med den følger traditioner, der især på madfronten lægger op til debat. For hvilken ret er egentlig danskernes foretrukne på påskebordet?

Det har måltidskasseleverandøren HelloFresh sat sig for at komme til bunds i med en ny undersøgelse gennemført af analysebureauet YouGov.

Her indtager fiskefileten en kneben førsteplads med 14 procent af respondenternes stemmer landet over, skarpt efterfulgt af tarteletter på andenpladsen med 13 procent. På en delt tredjeplads lander lammekøllen samt æg og rejer med 12 procent hver.

Tarteletter topper blandt syddanskere

Samtidig viser undersøgelsen markante forskelle mellem regionerne.

I Syddanmark er tarteletter nemlig den klare vinder, hvor tæt på hver femte (18 procent) har dem som påskeretten over dem alle. Væsentlig anderledes står det til i hovedstadsområdet, hvor blot 7 procent har de små butterdejsskaller som favorit.

I Nordjylland er det omvendt marinerede sild, der har erobret påskebordet. Her løber fiskene på glas med næsten hver femte nordjyske stemme (18 procent) – dobbelt så mange som på nationalt niveau, hvor marinerede sild blot får 9 procent af de samlede stemmer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel