Kolding Nyheder

Her udføres der asfaltarbejde i to uger

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
De store maskiner rykker ind på Østerbrogade, når vejen skal have ny asfalt. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

I perioden mandag den 2. oktober til fredag den 13. oktober skal der lægges ny asfalt på Østerbrogade i Kolding.

Arbejdet udføres i aften- og nattetimerne for at genere trafikken mindst muligt.

Afhængigt af hvor der arbejdes, vil forskellige strækninger af Østerbrogade være lukket for gennemkørsel. Til gengæld er vejen åben for trafik i dagtimerne under hele projektet.

-Belægningen er ikke i særlig god stand på dele af Østerbrogade. Da der er tale om en af vores mest trafikerede veje i Kolding, vælger vi at lægge ny asfalt på hele vejen, forklarer Michael Erbs, strategisk sort/grå planlægger ved Kolding Kommune, i en pressemeddelelse.

Mens der fræses og lægges asfalt, etableres der omkørsel ad forskellige ruter. Omkørslerne ændres løbende afhængigt af, hvor langt asfaltarbejderne er nået.

-Nogle aftener og nætter kommer vi til at tage flere omkørsler i brug. Mit bedste råd er, at man følger de gule omkørselsskilte på stedet. Skiltefolkene sørger hele tiden for, at bilisterne ledes ind på den relevante omkørsel, siger Michael Erbs.

Fræsearbejdet mandag-onsdag i uge 40

Før der kan lægges ny asfalt på, skal det øverste lag af den eksisterende belægning fræses af. Det arbejde vil foregå mandag-onsdag i tidsrummet kl. 20.00-05.00.

2.-3. oktober køres der på etape 1.1, 2 og 2.1 – dog uden at spærre for kørsel i krydset ved Skamlingvejen. Det er ikke muligt at sige, hvornår de forskellige omkørsler tages i brug. Følg de gule omkørselsskilte på stedet.

Omkørsel ved etape 1.1.
Omkørsel ved etape 2.
Omkørsel etape 2.1.

3.-4. oktober køres etape 3 og 4 – dog uden at spærre for kørsel i krydset ved Skamlingvejen. Det er ikke muligt at sige, hvornår de forskellige omkørsler tages i brug. Følg de gule omkørselsskilte på stedet.

-Når asfalten er fræset af, bliver Østerbrogade mere ru at køre på, og der vil heller ikke være striber på vejen. Det kan derfor være en god ide at sætte farten ned, når vejen er åben i dagtimerne, siger Michael Erbs.

Omkørsel etape 3.
Omkørsel etape 4.

Asfaltarbejde mandag-fredag i uge 41

I den følgende uge lægges den nye asfalt på. Det sker fra søndag den 8. oktober til fredag den 13. oktober i tidsrummet kl. 20.00-05.00. I de to store kryds ved hhv. Skamlingvejen og Agtrupvej starter arbejdet dog først kl. 22.50 af hensyn til trafikken.

Beboerkørsel

Beboerne i de berørte områder informeres direkte om de kommende to ugers vejarbejde og mulighederne for beboerkørsel, så de om nødvendigt kan komme ud og ind med deres bil i aften- og nattetimerne.

-Vi appellerer til mindst mulig beboerkørsel fra kl. 20.00-05.00 under arbejdet. Dels af sikkerhedsmæssige grunde, da asfaltarbejderne er udsatte, når de arbejder på vejen, dels for at give folkene ro til at udføre arbejdet så hurtigt som muligt,” siger Michael Erbs.

Støj i aften- og nattetimerne

Asfaltarbejdet udføres i aften- og nattetimerne af hensyn til trafikken. Det ville betyde alvorlige trafikale gener, hvis vejen skulle lukkes for gennemkørsel i dagtimerne. Til gengæld kan beboerne langs Østerbrogade blive generet af støj i aften- og nattetimerne.

-Entreprenørens folk forsøger selvfølgelig at reducere støjen mest muligt, men når man arbejder med så store maskiner, så vil det støje i perioder. Det håber vi på forståelse for, siger Michael Erbs og fortsætter:

-Det, som støjer mest, er fræsearbejdet i den første uge, men også dyttelydene fra køretøjerne – f.eks. når de bakker – kan virke generende.

Buskørsel

Busserne bliver også af påvirket af omkørslen på Østerbrogade i tidsperioden fra kl. 20.00 – 05.00.

Sydtrafik oplyser:

Linje 1, linje 7, linje 8 og linje 9 kører omkørsel ad Skamlingvejen, Kløvervej og Tvedvej.

Linje 2 og rute 254 kører omkørsel ad Agtrupvej, Brunebjerg, Tvedvej og Kløvervej. Fra d. 8. oktober, hvor der skal asfalteres, kan Agtrupvej og Idyl igen betjenes. Afgangen kl. 23.25 fra Kolding Sygehus mod Ankerhuvej på linje 2 udgår fra d. 2. oktober til d. 5. oktober.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel