Kolding Nyheder

Hør om de vigtigste udgravninger i 2023

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Klædestykke fra yngre vikingetid. Foto: Museum Sønderjylland.

Der bydes på en spændende tur gennem sønderjysk historie, når arkæologer fra Museum Sønderjylland tirsdag den 30. januar fortæller om nogle af deres vigtigste udgravninger i 2023.

På programmet er en jagtstation fra den sene istid, udgravet ved Dybvadbro Station, nordvest for Kolding, og undersøgelserne af en række jernalderbebyggelser syd for Vonsild, som har givet et overraskende billede af fortidens brug af skovens ressourcer.

De første undersøgelser af et meget fundrigt område fra yngre jernalder, vikingetid og ældre middelalder ved Emmerlev tæt på Vadehavet bliver foldet ud af arkæologerne sammen med resultaterne af udgravninger af Skt. Nicolai Kirkegård i Aabenraa og vidnesbyrd om liver som husmand på Rømø i 1700-tallet.

Af forskellige detektorføreres fund fra sidste år i både Sønderjylland og Kolding Kommune præsenteres et udvalg, der spænder fra vikingetidsmønter fundet på Årø til en 1300-tals møntskat fra Kolding, som vidner om et Danmark i dyb krise.

Foredraget “Årets udgravninger i Sønderjylland og Kolding” holdes på MSJ Arkæologi på Dalgade 7 i Haderslev den 30. januar og begynder klokken 19. Der er gratis entré.

Foredragsaftenen gentages i samarbejde med Museum Kolding tirsdag den 6. februar klokken 19 i Søstrehuset i Christiansfeld. Her er også gratis entré, men man skal tilmelde sig på Museum Koldings hjemmeside.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel