Kolding Nyheder

Husk også de mindste i det nye år

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Mette Voss. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Læserbrev af Mette Voss, pædagog, Låsbygade 44, 6000 Kolding.

Hvert år får vi ansatte på børneområdet en mail og tak fra Børneudvalgets formand. Og ja, det lyder da godt, når formanden bruger ord som:

“Vi er godt i gang med perioden, men der er også et stykke vej endnu. Vi har med budgetterne fået tilført midler til skole- og familieområdet, men vi er ikke i mål endnu. Det ved vi godt – også fra politisk side. Når det er sagt, så er vi også opmærksomme på, at vi ønsker at løfte dagtilbudsområdet. Der er således nok at tage fat på i 2024 og i de kommende år. Vi har heldigvis et godt samarbejde i udvalget, og for hvert år synes jeg, at vi tager et skridt i den rigtig retning. Jeg har snakket med flere af jer, og I oplever ikke nødvendigvis en hverdag med ro på, for der er gang i den rundt omkring på jeres arbejdspladser. Jeg er helt med på, at der er fart over feltet, der hvor I har jeres hverdag – men I skal vide, at vi fra udvalgets side er meget opmærksomme på ikke at igangsætte nye tiltag, som ikke er tænkt ind i en større sammenhæng”

Det lyder godt, men med to år og nærmest negligering af børneområdet, når det kommer til styrkelse af området for de 0-6 årige, så er der nok at tage fat på. Jeg håber vitterligt at det skrevne holder, for den dagligdag..læs minimumsnormering i Koldings institutioner, som I siger vi har, holder ikke.

Vi fagpersoner står i det hver dag, men hvornår indser Koldings politikere, at den er hel gal med udregningen af minimumsnormeringerne.

Egen hverdag byder på 20 vuggestuebørn incl. 2 specialbørn. Her er vi 6 voksne – (3 pædagoger, 1 pau, 2 medhjælpere) Det giver en normering på 3,3 børn pr. voksen, men kun mellem kl. 8.30-12, hvor vi alle er på arbejde.

Så den minimumsnormering, I politikerne til stadighed fortæller at vi har..ja, den holder ikke. Så husk dem nu…de mindste på området…det er deres tur nu.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel