Kolding Nyheder

IBA har fået bronze i økologi

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Der bliver solgt rigtig mange måltider hver eneste dag i kantinen hos IBA. Foto: Maria Tuxen Hedegaard/IBA.

Når de studerende og ansatte går til frokost på IBA Erhvervsakademi Kolding, så har de nemt ved at vælge et økologisk måltid.

For på menuen er der altid retter, som udelukkende er økologiske. Det gælder også den friske frugt og grøntsagerne i salatbaren.

Udvalget betyder, at kantinen på IBA er tildelt bronzemærket fra Det Økologiske Spisemærke. Det er en statskontrolleret mærkningsordning. Og når man får bronzemærket, så er det fordi, at 30-60 procent af de indkøbte råvarer er økologiske.

Indtil nu er der 3500 kantiner og spisesteder i landet, som lever op mærkningsordningens krav.

-Vi er kommet rigtig godt i gang med at ændre vores kantine i en mere økologisk retning. Og der er virkelig sket en kæmpe omvæltning i løbet af forholdsvis kort tid. Vi har altid været optaget af at bruge gode råvarer i vores køkken, og nu er en stor andel af dem blevet økologiske, fortæller kantineleder, Conni Juul Schou, i en pressemeddelelse.

I første omgang har kantinen på IBA taget fat i indkøb af mælkeprodukter, frugt, grøntsager og bagervarer. Det er nogle af de råvarer, der bliver brugt mange af i løbet af dagligdagen i det travle køkken.

Og derfor er det også en forandring, der batter. Det kan Conni aflæse i det økologiske regnskab, som hun får tilsendt hver måned fra IBA’s leverandør af fødevarer.

Regnskabet skal fremvises til Fødevarestyrelsen, når der er kontrolbesøg.

-Vi er virkelig glade for at få bronze fra Det Økologiske Spisemærke, og det vil vi naturligvis skilte med i kantinen. Så nu bliver det helt tydeligt for alle vores kunder, at vi tænker rigtig meget på økologi i hverdagen, siger Conni Juul Schou.

Tidligere er IBA’s kantine blevet kåret som årets plantekøkken. Prisen modtog IBA i fællesskab med Kolding Kommune.

-Den pris er vi rigtig glad og stolte over. Og gav os blod på tanden, så vi gik i gang med at købe mere økologisk, siger kantinelederen på IBA.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget ,
Del denne artikel