Kolding Nyheder

Informationsmøde om et solcelle-, natur- og drikkevandsprojekt

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Et solcelle-, natur- og drikkevandsprojekt kan være på vej omkring Vonsild og Svanemosen.

Better Energy vil gerne opføre et solcelle-, natur- og drikkevandsområde i området mellem Vonsild, Tankedalsvej og Svanemosen. Better Energy har været i dialog med Kolding Kommunes miljøområde omkring dette projekt.

Projektet tager sit udgangspunkt i det område, hvor drikkevandet til TREFOR’s Søndre Vandværk dannes.

Det har høj prioritet for såvel Kolding Kommune som TREFOR, at skabe en langsigtet beskyttelse af denne vigtige brik i forsyningen med rent drikkevand til Kolding by.

Sikre drikkevandet

Tanken er at sikre dette drikkevand gennem et større projekt, som samtidigt skaber store arealer med ny varig natur, muliggør naturgenopretning af Svanemosen, producerer en betydelig mængde grøn strøm og skaber nye rekreative muligheder for beboere, særligt i Vonsild-området.

Kolding Kommune har indtil videre hovedsageligt haft kontakt med lodsejerne, de nærmeste naboer og de to vandværker; TREFOR og Vonsild Vandværk.

Projektet kan præsenteres

Nu er visionen om projektet blevet så konkret, at det kan præsenteres og indgå i dialogen i lokalområdet, så flest mulige inddrages. I den forbindelse vil der også blive arrangeret yderligere møder i det videre udviklingsarbejde med projektet.

Projektet kan måske rejse en del spørgsmål. Derfor vil Better Energy på informationsmødet informere om visionen for hele området, vise en foreløbig skitse af, hvordan projektet kan komme til at se ud, besvare spørgsmål og modtage forslag. Og ikke mindst invitere til fortsat dialog om en mere konkret skitse af, hvordan projektområdet kan udformes og skabe nye gode muligheder for lokalområdet.

Informationsmødet er åbent for alle og afholdes mandag den 4. marts klokken 19-21 på Comwell Kolding. Af praktiske hensyn modtager Kolding Kommune gerne en tilmelding på VE@betterenergy.dk senest den 28. februar.

Foto: Kolding Kommune.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget ,
Del denne artikel