Kolding Nyheder

Investeringer i professionshøjskoler kan ikke vente

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Annette Godsvig Laursen. Privatfoto.

Læserbrev af Annette Godsvig Laursen, formand for HK Stat Sydjylland, Matrosvænget 187, 6700 Esbjerg.

Vores fælles velfærd er under pres, fordi vi mangler sygeplejersker, pædagoger og lignende faggrupper.

På Christiansborg er man klar over problemet, og det skorter ikke på hensigtserklæringer om alt det gode, politikerne vil gøre for at få uddannet flere professionelle, der kan sikre velfærden.

Desværre er virkeligheden en anden. I sidste uge råbte forkvinden for Danske Professionshøjskoler vagt i gevær i A4, fordi der er varslet besparelser på stort set alle landets professionshøjskoler i det kommende år. Og det er som bekendt på professionshøjskolerne, at man uddanner netop de faggrupper, som vi mangler så desperat.

Som formand for de administrative medarbejdere på Sydjyllands professionshøjskoler kan jeg kun bekræfte, at sparekniven også har været fremme her i landsdelen flere gange. Årsagerne er forskellige, men bunder oftest i et faldende elevtal.

Min opfordring er, at regeringen skynder sig at sende midler ud til professionshøjskolerne. Det er tid til at investere, og det kan ikke vente i årevis, til Christiansborg får lavet uddannelsesreformer og lagt planer, der kan lokke flere til velfærdsuddannelserne.

Når professionshøjskolerne skal spare så voldsomt nu, som det er bebudet, så vil de forringes. Skolerne vil miste værdifuld arbejdskraft og ressourcer, som ikke bare lige kan genskabes.

Det handler ikke kun om lærerkræfter. Sparer man på administrationen, mister man professionelle og specialiserede HK’ere, som holder alle systemerne bag skolen kørende.

Forringes skolerne, bliver det endnu sværere at få elevantallet op på det niveau, vores samfund har brug for.

Det vil være kontraproduktivt og decideret uklogt. Tiden er inde til hurtig handling for vores velfærdssamfunds skyld.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel