Kolding Nyheder

Japansk filmfestival til Kolding

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Foto: David Edelstein/Unsplash (Modelfoto)

Til maj vil den japanske filmbranche blive hyldet i Kolding. Det bliver en fest med filmstjerner fra Japan, filmkonkurrence og et udpluk af japanske film.

Danmark og Japan. Det er lande med meget forskellige historier, der går tusinde år tilbage. Men der er noget, disse to lande virkelig har tilfælles. Den verdensberømte filmhistorie.

Den ene har Lars Von Trier, den anden har Akira Kurosawa. Danmark har Thomas Vinterberg og Japan Hirokazu Koreeda.

-Japansk film er meget anerkendte og høster priser overalt i verdenen. Desværre er det kun en meget lille del af de japanske film der ser sit lys i danmark. Derfor vil vi med denne festival vælge de bedste film fra Japan og vise dem på det store lærred. Det bliver et nøje udvalg af klassiske film, helt nye film og eksklusive premierer forestillinger med gæster fra Japan, fortæller arrangøren af Dansk-Japansk filmfestival (JDFF) i en pressemeddelelse.

Nu vises de bedste film fra Japan og Danmark ved en ny årlig festival, der foregår med en i henholdsvis Japan og Danmark (I Danmark foregår det i Kolding, red.).

Den japanske filmfestival vil introducere danskerne for den fantastiske japanske filmhistorie og den nye bølge af upcoming film, som aldrig har været vist i Danmark eller uden for Japan.

Gennem et netværk med japanske filmskabere bringes unikke filmoplevelser samt at bringe filmstjerner fra Japan til Kolding for at dele deres historier om deres film.

JDFF er en Dansk-Japansk filmfestival, der vil hylde de to landes filmkultur, og som vil strække sig over to dage i Tokyo og to dage i Kolding.

Det er den første japanske filmfestival på dansk jord. Det vil være nogle dage med fest og en mulighed for at lære mere om hinandens filmhistorie og kultur.

Filmfestivalen i Danmark, som er støttet af Kolding kommune, vil blive en årlig begivenhed sidst i maj måned med det formål at øge kendskabet til Japansk film.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel