Kolding Nyheder

Kære politikere, lad ikke eleverne betale prisen

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Ole Kjær, formand for HK Sydjylland. Privatfoto.

Læserbrev af:

Ole Kjær, bestyrelsesformand på IBC og lokalformand for HK, Tjørnelunden 2, 7300 Jelling.

Jens Gamauf Madsen, direktør for IBC

Morten Kaj Hansen, direktør for Hansenberg

Hardy Høll Nielsen, bestyrelsesformand på Hansenberg og lokalformand for Dansk Metal

Erik Sievertsen, bestyrelsesformand på EUC Syd og lokal næstformand i Dansk El-Forbund

Der er pæne lønstigninger på vej til undervisere og andet personale på vores lokale uddannelsesinstitutioner. Det fastslås i det nye OK24-forlig, og det kan vi kun glæde os over.

Der er bare et problem. Der følger ikke nok penge med fra statskassen.
Om det er bevidst eller en sjusket forglemmelse, kan vi kun gætte på. Men virkeligheden er, at det såkaldte taxametertilskud til selvejende statslige uddannelsesinstitutioner ikke bliver reguleret tilstrækkeligt til at dække de højere lønomkostninger.

Det betyder, at vi på den enkelte uddannelsesinstitution selv skal finde en god del af pengene til lønstigningerne. Og hvor skal vi lige finde dem?

Her er jo ikke tale om kapitalistiske virksomheder med fede bankkonti. De penge, vi har, går til undervisningen. Til eleverne. Når vi får færre penge i kassen, kommer undervisningen og eleverne til at lide under det.

Vi har brug for stærke uddannelsesinstitutioner med høj faglighed og et godt studiemiljø i vores landsdel. Derfor er det i vores øjne dybt beklageligt, at vi gennem OK24-forliget pålægges en udgift, der vil betyde forringelser for eleverne.

Vi vil appellere til lokale folketingspolitikere om at sætte fokus på behovet for, at regeringen regulerer taxametertilskuddet tilstrækkeligt. Penge har vi jo mange af, som statsministeren siger. Brug dem på at sikre kvaliteten i vores uddannelser.

Vi under i højeste grad vores dygtige personale en lønstigning. Men pengene skal følge med.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel