Kirke føler sig ung trods de 100 år

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Samværket blev indviet første søndag i advent i 2021. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Kirkeibyen i Kolding har netop rundet 100 år, men har et udtryk, som er ungt og engageret i byens liv.

Den 25. marts var det 100 år siden, at Apostolske Kirke startede en menighed i Kolding. Den holdt først til på gården ”Kristinesminde”, der i dag rummer Lykkegårdskolen på Lykkegårdsvej i Seest.

Gennem årene har kirken holdt til på Haderslevvej 16, Låsbygade 32, inden den vendte tilbage og byggede en kirkebygning på Lykkegårdsvej 67.

Navneskift for 15 år siden

Det var der, for ca. 15 år siden, at kirken besluttede at skifte navn til Kirkeibyen.

-Det var vigtigt for os at understrege hele begrebsforståelsen af kirke. Kirken er ikke en klub for de kristne. Kirken er en del af samfundet. Historisk har kirken haft meget vigtige samfundsopgaver her under diakonale og uddannelsesmæssige opgaver i samfundet, fortæller Jesper Kure i en pressemeddelelse. Han er i dag ledende præst i Kirkeibyen.

-Jeg ønsker ikke kirken som et parallelsamfund, men som en aktiv medspiller ind i byen. Derfor ville jeg gerne have, at vi skulle være ”Kirkeibyen”. Det betød, at vi aktivt opsøgte Kolding Kommune, både politikere og forvaltning, og vi har fået et godt samarbejde om mange ting.

“Samværket” blev indviet

Første søndag i advent 2021 indviede menigheden det nye kirke- og kulturcenter ”Samværket”, der ligger i er bygget sammen med den store højskole i Seest, som kirken fik indviet i 1957.

I dag huser Samværket kirkens liv, der ud over gudstjenester om søndagen, består af en bred palette af aktiviteter for børn, unge, voksne og ældre i ugens løb. Herunder et stort socialt arbejde, hvor man i partnerskab med Blå Kors driver Cafe Nærværket, Familienetværket og Foodbank Kolding foruden en genbrugsbutik på Albuen.

-Kirken er så meget mere end gudstjenesterne om søndagen. Der foregår noget hver dag. Hvor folk fra byen bliver involveret i gospelkor, juniorklub, ungdomsmøder, cafe for seniorer, familiearbejde eller genbrugsforretning. Der er så mange kontaktpunkter – også i Samværket, hvor der er foredrag, koncerter og andre events, fortæller Kirkeibyens præst.

I denne måned fejrer kirken så 100 år. En alder, som Jesper ikke kan genkende, når han ser på kirkens liv.

-Hun er en meget livlig dame, som har appetit på mere og tænker, at det bedste ligger foran. Alderen kan snyde, og i sit udtryk er kirken måske mere 30 år. Musikken er ung og mainstream med trommer og band. Der er appetit, glæde og nysgerrighed og mod på fremtiden. På at involvere sig mere i samfundet med tydelige kristne værdier til gavn for andre, slutter Jesper Kure.

Jubilæet er blevet fejret med flere events i løbet af marts måned.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel